Procurorii descind la CNADNR şi Prefectura Giurgiu miercuri dimineaţă

| 26 oct, 09:42

Procurorii de la Bucureşti şi din Cluj fac percheziţii, miercuri, la sediul CNADNR, la pefectura şi primăria din Giurgiu, într-o cauză de uzurpare de calităţi oficiale, unul dintre cei vizaţi în cauză fiind subprefectul din judeţ, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Poliţiştii şi procurorii fac, miercuri dimineaţa, 14 percheziţii în Bucureşti, Cluj şi Giurgiu, la sediul unor instituţii publice, firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de uzurpare de calităţi oficiale.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că instituţiile publice la care se fac percheziţii sunt Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), prefectura Giurgiu şi primăria din judeţ dar şi la locuinţa subprefectului Laurenţiu Ţintea. Verificări sunt şi la sediul unei societăţi din Cluj.

"Din cercetări a reieşit că funcţionari din cadrul unei instituţii ar fi încheiat cu reprezentanţii unor societăţi comerciale un protocol având ca obiect încasarea on-line a contravalorii amenzilor aplicate la regimul rutier şi pentru lipsa rovinietei, indiferent de domiciliul contravenientului, în numele şi pe seama autorităţii administrativ-teritoriale în cauză, prin intermediul unei platforme on-line. Platforma utilizată nu era acreditată şi autorizată de către instituţiile abilitate pentru desfăşurarea acestei activităţi. Astfel, ar fi fost încasaţi, în perioada iunie 2015–iulie 2016, peste 2.270.000 de lei, reprezentând contravaloarea amenzilor de circulaţie achitate on-line, fiind vătămate drepturile şi interesele unităţilor administrativ-teritoriale locale corespunzătoare domiciliului contravenientului sau locului de încasare, conform prevederilor legale în vigoare", transmite Poliţia Română.

Mai exact, actualul subprefect din Giurgiu ar fi încheiat un contract cu o firmă din Cluj prin care societatea era împuternicită, fără acordul altor instituţii abilitate, să colecteze amenzile rutiere. Faptele ar fi fost comise în perioada în care subprefectul era şef al Direcţiei de Taxe şi Impozite din Giurgiu, depăşindu-şi atribuţiile de serviciu, au precizat surse judiciare pentru MEDIAFAX.

Şase persoane urmează să ajungă la audieri pe baza unor mandate de aducere, una dintre ele fiind subprefectul din Giurgiu.

Tag-uri: CNADNR
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ