Procurorul Revoluţiei: Tiberiu Niţu ar trebui cercetat pentru omor

| 31 mar, 09:01

Fostul preşedinte Traian Băsescu l-a acuzat pe procurorul general al României, Tiberiu Niţu, că ar fi împuşcat oameni la Revoluţie, când era militar în termen. Niţu a recunoscut că a tras, însă a negat că ar fi omorât oameni în decembrie 1989.

Procurorul care a instrumentat în dosarul Revoluţiei şi pe cel al mineriadei din 1990, Dan Voinea, susţine că Tiberiu Niţu ar trebui anchetat pentru faptele din urmă cu 25 de ani.

"În mod normal, o asemenea declarație dată de fostul șef al statului împotriva procurorului general trebuia să-și găsească rezolvarea în deschiderea unei anchete, în care să se administreze probe în acest sens și să se afle dacă a tras sau nu și ce fel de implicații a avut la Revoluție. Trebuie să vedem dacă nu cumva întârzierea soluționării ar putea fi consecința acestei implicări. Această anchetă ar trebui pornită de la Consiliul Superior al Magistraturii, fiindcă CSM joacă un rol important în numirea procurorului general, apoi trebuie deschisă o anchetă de către Secția de urmărire penală de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", afirmă Voinea într-un interviu pentru România Liberă.

Citeşte şi: Se strică PRIETENIA. Amica Elenei Udrea, REPROŞURI la adresa lui Traian Băsescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ