Profesorul Gheorghe Teodorescu a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi

| 14 ian, 12:43

Profesorul Gheorghe Teodorescu, fostul director al Bibliotecii Central Universitare (BCU) Iaşi, a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul de Maximă Siguranţă Iaşi.

Surse din cadrul Penitenciarului ieşean au confirmat, joi, că Gheorghe Teodorescu a primit aviz favorabil pentru a fi eliberat în cursul zilei de miercuri din închisoare. Eliberarea a fost pusă în aplicare după ce judecătorii Tribunalului Iaşi au respins solicitarea procurorilor ca profesorul să rămână în detenţie. 

Gheorghe Teodorescu a beneficiat de reducere a pedepsei datorită legislaţiei care prevede că o condamnare poate fi diminuată în cazul unei persoane de peste 60 de ani după executarea a jumătate din pedeapsă. În timpul detenţiei, profesorul Gheorghe Teodorescu a scris trei cărţi despre "Migraţie sau exod? Europa "noilor veniţi" şi provocările economiei sociale", "Comunicare, opinii şi sondaje", "Spaţii, teritorii, instituţii. Fragmentariul de sociologie politică", lucrări coordonate de către trei profesori de la Facultatea de filosofie şi ştiinţe social-politice din cadrul UAIC. 

Gheorghe Teodorescu a fost condamnat, în aprilie 2015, la doi ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie, în calitate de director al INSOMAR. El a fost profesor la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, director al Bibliotecii Centrale Universitare "Mihai Eminescu" din Iaşi. Tot el este şi cofondator al institutului de cercetare de piaţă, INSOMAR, care a realizat de-a lungul anilor mai multe sondaje, atât în interiorul partidului, cât şi în rândul alegătorilor pentru, PSD.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ