Profitul Grupului OMV Petrom a scăzut cu 42% în primul semestru, la 1,38 miliarde lei

| 12 aug, 2014

Grupul OMV Petrom a înregistrat un profit net de 1,38 miliarde lei în primul semestru din 2014, în scădere cu 42% comparativ cu prima jumătate a anului trecut, când profitul net a fost de 2,39 miliarde lei, potrivit unui comunicat al OMV Petrom.

Vânzările OMV Petrom s-au cifrat la 10,72 miliarde lei în primele şase luni din 2014, în scădere cu 7% faţă de primul semestru din 2013, când au totalizat 11,576 miliarde lei.

Profitul operaţional (EBIT) s-a cifrat la 2,09 miliarde lei, în scădere cu 29% de la nivelul de 2,97 miliarde lei înregistrat în perioada ianuarie - iunie 2013.

Profitul pe acţiune pentru semestrul I 2014 se situează la 0,0245 lei/acţiune, mai mic cu 42% faţă de perioada similară a anului trecut - 0,0422 lei/acţiune.

Potrivit datelor OMV Petrom, investiţiile au însumat 2,9 miliarde lei în primele şase luni din acest an, fiind mai mari cu 40% faţă de primul semestru al anului trecut, când s-au situat la 2,08 miliarde lei.

"În prima jumătate a anului 2014 am continuat să implementăm proiectele noastre de investiţii în conformitate cu strategia companiei. Astfel, am finalizat cu succes, în termenele şi bugetul stabilite, proiectul de modernizare a rafinăriei Petrobrazi, demarat în 2010, în valoare de 600 milioane euro, care ne va permite îmbunătăţirea marjelor de rafinare şi o mai bună satisfacere a cererii pieţei. În E&P (explorare şi producţie), operaţiunile de foraj şi reparaţii capitale au contribuit la stabilizarea producţiei interne. În zona offshore de mică adâncime, sondă de explorare Marina-1 a descoperit cel mai mare zăcământ de ţiţei din Marea Neagră, de la privatizare. În zona de mare adâncime am finalizat mobilizarea platformei Ocean Endeavor, care ne-a permis începerea forajului la sondă Domino-2 din blocul Neptun Deep, cu scopul de a confirmă descoperirea iniţială de gaze şi de a identifica posibilităţi suplimentare de explorare. Cererea redusă de produse petroliere şi gaze, combinată cu impozitarea suplimentară introdusă în 2013-2014, a neutralizat în mare măsură beneficiile rezultate în urmă liberalizării preţului la gaze. Cu toate acestea, având în vedere ciclul lung al investiţiilor în sectorul de ţiţei şi gaze şi presupunând un viitor cadru fiscal şi de reglementare favorabil investiţiilor, ne vom continuă proiectele, concentrându-ne în special pe cele de explorare şi redezvoltare zăcăminte, atât onshore, cât şi offshore', a declarat Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

În trimestrul al doilea din 2014, OMV Petrom a obţinut un profit net de 312 milioane lei comparativ cu 1,075 miliarde lei în primul trimestru din 2014, profitul operaţional a fost de 626 milioane lei (1,472 miliarde lei în trimestrul I 2014), iar vânzările s-au cifrat la 5,423 miliarde lei, în creştere uşoară faţă de primele trei luni ale anului în curs (5,296 miliarde lei).

Tag-uri: OMV Petrom, profit
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ