Prognoza meteo: Weekend cu temperaturi de 30 de grade în Bucureşti

| 22 mai, 10:21

Vineri avem parte de vreme frumoasă în majoritatea regiunilor. Spre seară norii acoperă cerul şi sunt aşteptate ploi însemnate cantitativ însoţite de descarcari electrice în mare parte din ţară. În Bucureşti, vremea se va menţine caldă, cu maxime in jur de 30 grade.

Vineri avem parte de vreme frumoasă în majoritatea regiunilor, în prima partea a zilei. Instabilitatea atmosferică se va accetua din nou dupa-amiaza si noaptea si drept urmarte asteptam înnorări consistente pentru mai multe ore, averse si descarcri electrice in Maramureş, in Crişana si in Banat, dar pe arii restrânse şi în Transilvania şi Oltenia. Izolat cantităţile de apă vor depăşi 10...15 l/mp şi va cădea grindină. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat, în zona de munte. Vantul va sufla mai tare in sud-vest si bineinteles in timpul averselor. Vremea va fi calda in cea mai mare parte a tarii, cu maxime de la 21 grade Celsius in zona litoralului pana la 31 grade in sudul extrem, notează RomâniaTV.

Vremea va fi frumoasă şi caldă in Capitala, cu cer variabil si vant care nu se agita semnificativ. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 29 de grade.


Sâmbătă instabilitatea atmosferica se va accentua treptat în jumatatea de vest a ţării si se va manifesta prin innorari accentuate, vor predomina norii cu mare dezvoltare verticala ce determina averse, descarcari electrice şi intensificari de scurta durata ale vântului. Izolat furtunile sunt severe si se manifesta prin ploi torentiale ce la asa in urma peste 15...20 l de apa pe mp si chiar grindina. In celelalte regiuni vremea e mai frumoasa, cu cer variabil si doar izolat fenomene asociate instabilitatii atmosferice. Vremea va rămâne caldă în cea mai mare parte a ţării, cu temperaturi maxime vor fi între 21 grade pe litoral şi 32 de grade in sudul extrem.

În Bucureşti, vremea se va menţine caldă, cu maxime in jur de 30 grade. Va fi o vreme frumoasa mai ales in prima parte a zilei, apoi vor fi ceva innorari, dar sansele de averse sunt destul de reduse.


Duminică, vremea va fi în general instabilă, ceea ce insemana ca norii de tip convectiv se dezvolta, acopera cerul mai multe ore si lasa averse insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in jumatatea de vest a tarii, dar local, spre seara mai ales si in noaptea de duminica spre luni, astfel de fenomene se vor manifesta si in celelalte regiuni. Pe arii restrânse cantităţile de apă vor fi însemnate şi izolat va cădea grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 22 grade pe litoral si izolat in vest si in nord-vest şi 31 de grade in sudul Muntenie si in estul Moldovei.

În Capitală, vremea se va menţine caldă pentru această perioadă, cu maxime in jur de 30 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai accentuate spre seară şi noaptea când vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Luni vremea se va menţine în general instabilă, iar temperaturile scad în cea mai mare parte a ţării. Pe arii relativ extinse vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor si si ploi însemnate cantitatativ şi izolat grindină. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 şi 30 de grade, cu cele mai mari valori in est. In zilele urmatoare instabilitatea atmosferica ramane accentuata, îndeosebi marti si miercuri, iar temperaturile vor mai apropiate de cele normale in ultima decada a lunii mai


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ