Proiect: Profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un bonus de până la 2000 lei, pe modelul medicilor

| 02 sep, 14:50

Profesorii ar putea primi o bonificaţie de 2000 de lei, lunar, pe modelul medicilor, pentru că se expun riscurilor de contractare a coronavirusului prin prezenţa la cursuri. Iniţiativa a fost depusă de cinci parlamentari PSD, în frunte cu preşedintele Marcel Ciolacu, şi prevede plata acestui stimulent pe durata stării de urgenţă şi de alertă.

 

Proiectul prevede ca personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul de stat să primească un stimulent lunar de 1.500 de lei.
Stimulentele ar urma să fie acordate ”pentru implicarea și expunerea în fața riscului răspândirii coronavirusului COVID-19” și nu se cuprinde în baza lunară de calcul al contribuției de asigurări sociale, contribuției de asigurări sociale de sănătate, respectiv al contribuției asiguratorii pentru muncă.

"Încercăm să facem ceea ce s-a făcut pentru doctorii din România, pentru medici și pentru personalul auxiliar. Așa cum știți, începe școala și dascălii, profesorii și personalul auxiliar vor fi implicați în lupta cu pandemia și vor fi extrem de expuși. Vom gândi o inițiativă pe care o depunem mâine, poimâine cel târziu, prin care și profesorii să beneficieze de același tip de bonus, anume echivalentul a 500 de euro, 2500 de lei, pentru că sunt extrem de expuși în această perioadă de deschidere a școlilor", a anunţat liderul deputaţilor PSD, Alfred Simonis, potrivit RomâniaTV.net.

El spune că social-democrații nu au decis dacă prevederea va fi inclusă în rectificarea bugetară sau va fi inițiativă distinctă.

"O să găsim mecanismul să nu pice în sarcina autorităților locale. (...) E important să fie motivați și recompensați", mai spune liderul deputaților PSD.

Citeşte şi Ludovic Orban: Profesorii vor preda şi pentru copiii din clasă, cât şi online pentru cei de acasă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ