Ludovic Orban: Profesorii vor preda şi pentru copiii din clasă, cât şi online pentru cei de acasă

| 02 sep, 13:09

Anul şcolar din acest an îi va determina pe profesori să se adapteze astfel încât să predea şi la şcoală şi online, pentru elevii care vor învăţă de acasă, prim-ministrul Ludovic Orban solicitând sprijinul profesorilor pentru o redeschidere a şcolilor în beneficiul elevilor.

"E necesară o adaptare, cadrele didactice trebuie să înţeleagă faptul că situaţia în care ne găsim este o situaţie în care trebuie să punem pe primul plan sănătatea copiilor şi că trebuie să se adapteze, astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru copiii care urmăresc lecţiile online. Este foarte important acest lucru şi sunt convins că marea majoritate a cadrelor didactice au înţeles acest lucru, mulţi au participat la toate programele de training organizate pe perioada verii. Zeci de mii de cadre didactice au participat la astfel de programe care au fost organizate, fie de Casele corpului didactic, fie de organizaţii neguvernamentale care au fost acreditate să deruleze astfel de cursuri de creştere a competenţelor digitale şi, permanent, trebuie să înveţe", a declarat Ludovic Orban, la sediul PNL, potrivit Digi24.

Citeşte şi Catalogul de pe catedrală dispare: Cu ce va fi înlocuit din 14 septembrie

Şeful Executivului a adăugat că suplimentar, în sprijinul procesului de învăţare, vor exista şi "lecţii pe televiziunea naţională, aşa cum a fost parteneriatul care a funcţionat şi pe perioada stării de urgenţă, şi, ulterior, până la închiderea anului şcolar".

"Vor fi lecţii care vor fi difuzate online, sunt manuale... Manualele, de asemenea, vor fi accesibile şi online. S-au făcut manuale interactive - o să fie o premieră, am înţeles - care vor avea o atractivitate suplimentară pentru elevi. Trebuie să ne adaptăm, este important. Cer sprijinul... şi chiar am apreciat cadrele didactice, au fost alături de noi - examen de Evaluare, examenul de Bacalaureat, săptămâna pregătitoare s-a derulat în bune condiţii -, şi am încredere că vor contribui la o redeschidere a şcolilor care să fie în beneficiul elevilor", a mai declarat Orban.

Citeşte şi Ghidurile oficiale pentru începerea anului şcolar au fost publicate. Ce prevăd pentru fiecare tip de învăţământ

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ