Proiectul privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare – adoptat de Camera Deputaţilor

| 23 sep, 17:59

Deputaţii au adoptat, miercuri, un proiect de lege privind autorizarea şi supravegherea activităţii de asigurare şi reasigurare, care vizează reglementarea unui nou cadru legislativ în domeniu, în conformitate cu prevederile normelor europene, potrivit Agerpres.

Camera Deputaţilor este for decizional. Proiectul de lege - Plx 567/2015 - a fost adoptat în baza raportului comun favorabil dat în şedinţe separate de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare şi de cea pentru buget finanţe şi bănci.

Camera deputaţilor este for decizional. Senatul, în calitate de primă Cameră sesizată, a adoptat iniţiativa legislativă. Consiliul legislativ a avizat favorabil. 

Potrivit inţiatorului, prin noul regim de solvabilitate se urmăreşte un control mai eficient al solvabilitaţii asiguratorilor, întrucât acesta este prospectiv, flexibil şi bazat pe riscuri şi principii, nu pe reguli. Metodele de determinare a solvabilitaţii trebuie sa capteze toate riscurile cunoscute şi potenţiale ale asiguratorilor şi să determine nivelul de fonduri cu care sa le acopere la valoarea de piaţă. Riscurile luate în calcul nu sunt numai cele care decurg din asigurări, ci şi cele asociate desfăşurării activităţii, cum ar fi riscul reputaţional şi decizional. 

Acest act normativ face parte din pachetul mai larg solvabilitate II al UE şi reprezintă acea rezolvare a necesităţii de gestionare a pieţei financiare într-un raport echitabil, care să pună pe primul plan consumatorul de produse financiare şi care să realizeze un echilibru real între investitorul privat şi proprietarul respectivei societăţi şi stat. Raport care, în baza principiului responsabilităţii financiare, separă activele performante de cele toxice şi previne falimentele printr-un set de măsuri, control şi restructurare non-invazive.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ