A doua cea mai mare companie de asigurări are PROBLEME FINANCIARE

| 14 oct, 17:51

O altă mare companie autohtonă de asigurări are mari probleme financiare. După Astra, care e la un pas de faliment, şi Euroins a intrat în procedură specială. Euroins deţine 1,18 milioane de poliţe RCA.

„Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a hotărât în ședința de astăzi deschiderea procedurii de redresare financiară pe bază de plan a societății EUROINS România Asigurare-Reasigurare S.A., având ca obiectiv restabilirea situației financiare în termen de un an”, se arată într-un comunicat al ASF.

Decizia ASF se bazează pe concluziile unui raport de control privind activitatea și managementul financiar al EUROINS, care a scos în evidență o serie de deficiențe privind solvabilitatea și nivelul capitalului.

De asemenea, Consiliul ASF a avut în vedere identificarea, pe baza situațiilor financiare de la 30 iunie 2015, a unui necesar minim de capital insuficient acoperit prin aportul de 200 milioane de lei asumat de acționarii societății pentru luna octombrie a acestui an, în contextul cerințelor suplimentare de lichiditate și de capital rezultate din aplicarea, de la 1 ianuarie 2016, a noilor norme de supraveghere Solvabilitate II, se mai spune în comunicatul citat.

Citeste si: UPDATE Astra Asigurări intră în FALIMENT şi afectează 3 milioane de români. Şeful ASF, ANUNŢ oficial

În cel mult 20 de zile de la data comunicării prezentei decizii, Consiliul de Administrație al EUROINS are obligația de a depune la ASF planul de redresare care să includă atât o estimare a resurselor financiare cu care se intenționează corectarea marjei de solvabilitate, programele de reasigurare, cât și un program de stingere a datoriilor. De asemenea, EUROINS va transmite lunar către ASF un raport privind stadiul realizării măsurilor pe care societatea și le va asuma prin planul de redresare.

Decizia ASF constituie o măsură prudențială adoptată în scopul redresării financiare a societății și al restabilirii indicatorilor prudențiali. EUROINS are în continuare dreptul de a desfășura activitatea de asigurare (subscriere de riscuri noi, lichidare daune etc.), iar toate polițele deja emise rămân valabile până la data expirării.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ