Proprietăţile surprinzătoare ale verzei murate. Ce poţi trata cu aceasta

| 11 ian, 2014

Varza murată este un must have în cele mai multe dintre bucătăriile românilor, însă puţini ştiu de proprietăţile ei de-a dreptul miraculoase.

Care sunt principalele beneficii ale consumului de varză murată

Infectii respiratorii: datorita continutului mare (50-60 mg%) de vitamina C naturalamai mare decat in cazul portocalelor – varza are un puternic efect antioxidant, potentat de vitaminele A si E si de minerale precum zinc, magneziu, potasiu, calciu, cu efect de intarire a sistemului imunitar si rezistenta la viroze, notează doctorul Mencinicopschi.

Hepatite: sulforafanul din varza murata, fibrele alimentare, antioxidantii, au efecte hepatoprotectoare, stimuland sinteza unor enzime implicate in fazele I si II de detoxifiere hepatica.

Cancere: varza murata are efecte antitumorale-anticancerigene.

Menopauza: studii recente arata ca acest produs stimuleaza secretia hormonilor estrogeni si creste sensibilitatea receptorilor acestora, atenuand simptome precum: bufeuri, nervozitate si aparitia cancerului ovarian si osteoporozei.

Imbunatatirea digestiei: continutul important de minerale si fibre alimentare din varza murata imbunatatesc digestia grasimilor si proteinelor, aceasta fiind indicata la mesele la care se servesc mancaruri grele. Antioxidantii din muraturi previn si aparitia nitrozaminelor cancerigene rezultate in urma digestiei carnurilor sau a preparatelor din carne, precum si oxidarea grasimilor alimentare ingerate (grasimile oxidate sunt agenti pro-cancerigeni recunoscuti).

Dislipidemie – ateroscleroza – boli cardiovasculare: anumiti compusi din varza scad concentratia colesterolului rau (LDL), prevenind aparitia placilor ateromice. In cazul hipertensivilor si suferinzilor de boli renale se recomanda o desarare prealabila a verzei murate.

Muraturile au o densitate calorica foarte mica, cuprinsa intre 20-25 Kcal la 100 de grame, fiind astfel indicate si in dietele pentru mentinerea siluetei!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ