Propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii a ajuns la Iohannis

| 19 mai, 21:49

Premierul Dacian Cioloş a înaintat preşedintelui României, Klaus Iohanis, propunerea de numire a lui Vlad Vasile Voiculescu în funcţia de ministru al Sănătăţii, se arată într-un comunicat de presă al Guvernului.

Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a demisionat luni, 9 mai, după scandalul dezinfectanţilor utilizaţi în spitale. Interimatul a fost preluat de premierul Dacian Cioloş. De la demisia lui Cadariu, guvernul este în căutarea unui nou Ministru al Sănătăţii.

Vlad Voiculescu este economist de profesie şi s-a alăturat în luna decembrie a anului trecut Ministerului de Finante în calitate de Director de Cabinet al Ministrului Anca Dragu. Voiculescu a locuit 14 ani la Viena, acolo unde a absolvit cursurile de licenţă şi master ale Vienna University of Economics and Business Administration.

Ultima poziţie deţinută de Vlad a fost de Vicepreşedinte în cadrul Diviziei de Finanţări de Infrastructură a Erste Group Bank AG. Voiculescu este iniţiatorul MagiCAMP, iar din Iunie 2013 îndeplineşte rolul de Vicepreşedinte şi Trezorier al European Cancer Patient Coalition.

Tot Voiculescu a pus bazele Reţelei Citostaticelor, o reţea prin care voluntari au transportat gratuit medicamente esenţiale în tratamentul cancerului şi care nu se gaseau în spitalele din România. În toamna anului trecut, Voiculescu a ajutat echipa medicală car s-a ocupat de transportul şi tratamentul răniţilor de la Colectiv în spitale din Austria şi Germania.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ