Protectorii mafiei din energie depun moțiuni

| 11 mar, 2014

Demersul moțiunii simple inițiată de PDL nu poate fi calificat altfel decât drept un gest de ipocrizie dus la extrem.

După ce s-au acoperit de penibil cu moțiunea simplă pe descentralizare, care nu a mai ajuns la dezbaterea în Camera Deputaților în urma retragerii semnăturilor deputaților PPDD, PDL recidivează. Astfel, marți, liderul deputaților PDL, Tinel Gheorghe, a anunțat că democrat-liberalii au depus moțiunea simplă inititulată ”Sectorul energetic ruinat de mafia PSD-istă”. Indiferent dacă moțiunea în discuție va ajunge sau nu să fie dezbătută și votată de către Cameră, simplul faptul că democrat-liberalii își permit să atace guvernul pe un asemenea subiect este de-a dreptul ridicol, ținând cont că vine din partea unui partid care și-a demonstrat totala incapacitate de a administra eficient sectorul energetic.

Cel mai bun exemplu în acest sens sunt datoriile de sute de milioane de euro acumulate de Hidroelectrica în perioada guvernărilor PDL-iste, ca urmare a unui management care a dat producătorul hidro pe mâna ”băieților deștepți”. De doi ani, cabinetul condus de Victor Ponta se luptă să readucă Hidroelectrica pe linia de plutire și să șteargă urmele adânci lăsate de inconștiența crasă (ca să nu folosim chiar un cuvânt mai dur și cu iz penal) a miniștrilor democrat-liberali, care au asistat ca niște simpli spectatori, în timp ce compania a fost adusă în pragul falimentului.

Sute de oameni au trebuit să își piardă locurile de muncă de la Hidroelectrica pentru ca producătorul de energie hidro să își revină și să reînceapă să înregistreze profit. Cât despre contractele cu ”băieții deștepți”, bătălia nu este încă, din păcate, complet câștigată. Administratorul judiciar Euro Insol a arătat că aceste contracte de vânzare a energiei au generat pierderi de 1,2 miliarde de euro în perioada 2006-2012, din cauza prețurilor mici la care beneficiarii contractelor au cumpărat electricitatea de la Hidroelectrica și, ca urmare, după intrarea în insolvență a companiei, au fost denunțate peste 500 de asemenea înțelegeri comerciale. Din păcate însă, o parte dintre ”băieții deștepți” au contestat în instanță decizia fostului administrator judiciar de a nu le recunoaște creanțele și au avut câștig de cauză, reîmpingând astfel Hidroelectrica în insolvență.

Destinul acestei companii și lupta disperată pe care o duce pentru a scăpa de traderii de energie care o căpușaseră în perioada guvernărilor PDL-iste demonstrează negru pe alb că, dacă este să discutăm despre o mafie care a încercat să acapareze sectorul energetic, atunci aceasta a avut tocmai sprijinul celor care astăzi rată cu degetul înspre PSD. Ca urmare, demersul moțiunii simple inițiată de către PDL nu poate fi calificat altfel decât drept un gest de ipocrizie dus la extrem, fără nicio susținere în realitatea de fapt.

În plus, apetența democrat-liberalilor pentru asemenea demersuri vădește o incapacitate găunoasă a formațiunii lui Vasile Blaga de a-și asuma o opoziție constructivă. De la începutul actualei legislaturi și până în prezent, PDL nu a reușit să se evidențieze prin niciun proiect legislativ care să vină în întâmpinarea așteptărilor reale ale oamenilor. În schimb, a făcut tot ceea ce i-a stat în putere pentru a bate recordurile la moțiuni simple și contestații depuse la CCR, sperând că astfel va putea ascunde de ochii electoratului lipsa totală de soluții care domnește în Modrogan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ