Ponta: Trebuie aplicată legea şi descurajaţi extremişti din toate părţile: Maghiari, dar şi cei români

| 11 mar, 2014

Guvernul trebuie să facă tot posibilul pentru aplicarea legii şi a standardelor europene privind minorităţile şi să descurajeze extremiştii "din toate părţile", atât pe cei maghiari, dar şi pe cei români, care nu sunt în Ardeal, ci la televizor, în Bucureşti, a declarat premierul Victor Ponta.

"Cred în continuare că noi trebuie să facem tot ce putem în primul rând pentru aplicarea legii şi a standardelor europene, dar şi pentru descurajarea extremiştilor din toate părţile: extremişti maghiari, extremişti români - din fericire, extremiştii români nu sunt în Ardeal, sunt pe la televizor, pe aici, pe la Bucureşti, pe Dâmboviţa - dar cu atât mai mult trebuie să încurajez pe cei care au capacitatea de a fi moderaţi, de a avea putere de dialog şi să-i descurajez pe extremişti din toate părţile", a spus Ponta, la Parlament, după prezentarea programului asumat de Guvernul USD-UDMR.

Luni seară, aproximativ 4.000 de persoane au participat la comemorarea secuilor ucişi în 1854, organizată la Târgu Mureş, CNS cerând autonomia Ţinutului Secuiesc, dar şi începerea unui dialog cu noul guvern privind statutul regiunii. Oamenii au ascultat discursuri timp de aproximativ trei ore şi jumătate, în faţa Monumentului Secuilor Martiri, după care preşedintele CNS i-a îndemnat pe manifestanţi să se deplaseze pe trotuar spre centrul oraşului. Participanţii au pornit în marş strigând "Hungaria", "Să piară Trianonul" şi "Autonomia".

În timpul manifestaţiei, mai multe persoane îmbrăcate în tricouri cu însemnele organizaţiei "64 de Comitate" (HVIM) s-au certat şi îmbrâncit cu jandarmii, la un moment dat aruncându-se cu petarde.

"Mitingul de la Târgu Mureş a fost organizat, pentru al doilea an consecutiv, de Consiliul Naţional Secuiesc (CNS), cu ocazia Zilei Libertăţii Secuieşti - 10 martie, când sunt comemoraţi trei secui martiri executaţi în 1854. CNS a cerut şi aprobare pentru un marş de la monument şi până la Prefectură, însă acesta nu a fost autorizat de Primăria Târgu Mureş.

Tag-uri: victor ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ