MITING de AMPLOARE: peste 25.000 de persoane cer demisia lui Ponta, Oprea şi Piedone

| 03 noi, 18:49

Peste 25.000 de oameni participă marţi la un protest în memoria victimelor de la clubul Colectiv. Mitingul, care a pornit de la un apel pe Facebook pentru demisia primarului Sectorului 4, s-a transformat într-unul împotriva Guvernului, miile de manifestanţi deplasându-se în Piaţa Victoriei, unde scandează "Ponta, Demisia", "Oprea, demisia", "Asasinii".

UPDATE 23:45 Manifestanţii au renunţat să meargă spre Club Colectiv şi se îndreaptă spre Universitate.

UPDATE 23.29 Cei care au ajuns sus, la Patriarhie, strigă "Am venit sa ne spovedim" / "Am venit să cântăm colinde!".

UPDATE 23.24 Unii pleacă spre Unirii, spre casă. Majoritate a luat-o spre baza Dealului Patriarhiei, continuând drumul spre Splai

UPDATE 23.12 O parte dintr manifestanţi urcă Dealul Patriarhiei, dar cei mai mulţi au rămas la capatul bulevardului Regina Maria

UPDATE 23:03 Manifestanţii pleacă de la Primăria Sectorului 4 spre Clubul Colectiv.

UPDATE 22:34 Protestatarii au ajuns în faţa sediului Primăriei sectorului 4, instituţie condusă de Cristian Popescu Piedone. Se strigă "Asasinii", "Ieşi afară, javră ordinară", "Demisia", "Hoţul, hoţul".

UPDATE 22:29 coloana se intinde pe tot bulevardul Libertăţii şi Naţiunile Unite. De la rondul Regina Maria până la Piaţa Naţiunilor Unite

UPDATE 22:14 Unele persoane, aflate în capul coloanei insistă periodic cu scandarea "Jandarmeria apără hoţia" şi uneori şi "Gabori asasini"

UPDATE 22:09 Manifestanţii au ajuns în Piaţa Constituţiei şi s-au oprit în faţa Parlamentului.

UPDATE 21:55 Protestatarii au plecat de la MAI, coborând pe calea Victoriei spre Parlament.

UPDATE 21:50 Protestatarii au plecat de la MAI.

UPDATE 21: 25 Manifestanţii au ajuns la MAI unde au ţinut un moment de reculegere. După acest moment au început să scandeze „Demisia”, ”Oprea la puşcărie!, ”Oprea nu rezişti nici cu mii de securişti”

UPDATE 21: 20 Coloana a ajuns la Piaţa Revoluţiei, unde este sediul MAI, în fostul sediu al Comitetului central, de unde a fost izgonit Ceauşescu la Revoluţia din 1989

UPDATE 21:05 Peste 100 de jandarmi mobilizaţi deja în faţa MAI, deşi protestatarii nu au ajuns. Peste 100 de jandarmi se află deja în faţa Ministerului Afacerilor Interne, aceştia montând garduri în apropierea instituţiei.

UPDATE 20:23 Piaţa Victoriei este plină de lume, oamenii cer demisia lui Ponta şi a lui Oprea: "Pentru sânge de copii, corupţii-n puşcării"

Ce se mai strigă în piaţă:

Demisia!

Asasinii!

Jos Oprea!

Jos Ponta!

Jos Piedone!

Rușine, rușine, rușine să vă fie!

Jos Guvernul!

Ne-am săturat!

Vrem dreptate!

Huooooo!

Ieși afară, javră ordinară!

Vrem spitale, nu catedrale!

Corupția ucide!

Colectiv!

Gabi? Uuuuu, ești acasă? Oprea, demisia!!!

„DNA, să vină să vă ia!”

„Vrem dreptate, așa nu se mai poate!”

UPDATE 19.39 Continuă să vină tot mai multe persoane, sunt peste 10.000 de manifestanţi. Protestatari au rupt cordonul de jandarmi din faţa Palatului Victoria, au fost îmbrânceli.

UPDATE 19:18 Protestatarii au intrat in Piaţa Victoriei, unde se află circa o sută de jandarmi care delimitează un perimetru. Se scandează Iesiţi Javrelor, Jos Oprea, Demisia!

UPDATE 18:55 Manifestanţii scandează: Jos Oprea, Solidaritate, "Ieşiţi din casă, dacă vă pasă", "Oprea, nu rezişti, nici cu mii de securişti" / Coloana de oameni a ajuns in Piaţa Romană.

Circulația a fost blocată în Piața Universității! Peste 15.000 de oameni cer în stradă demisia lui Ponta,Oprea şi a primarului Piedone.

 

Un miting pentru demisia primarului sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, organizat pe pe Facebook, are loc marti in Piata Universitatii, incepand cu ora 18.00.

Anuntul privind desfasurarea mitingului a fost postat pe pagina "DEMISIA Piedone, subordonatilor lui si tuturor celor raspunzatori", alaturi de mesajul: "SA NU MAI LASAM OAMENII SA FIE SACRIFICATI IN NUMELE SPAGII!".

Primarul a declarat sambata, in fata clubului Colectiv, ca localul nu detinea autorizatii de la ISU pentru ca avea o declaratie pe propria raspundere, care este cuprinsa intr-un acord de functionare.

Cristian Popescu Piedone a spus ca nu are ce sa-si reproseze din punct de vedere legal si ca, din punctul de vedere al Primariei, clubulul a functionat legal.

"Avem la dosar toate actele, am indeplinit toate normele legale de eliberare a acordului de functionare (...) Legea Politiei locale spune ca pentru eliberarea acordului de functionare trebuie sa avem acordul locatarului, contractul de inchiriere, titlul de proprietate, datele de identificare de la Registrul Comertului. Locatarul da declaratie pe proprie raspundere despre ce activitatea pe care trebuie sa o desfasoare. Acordul de functionare insumeaza toate acordurile de la toate instititutiile", a sustinut primarul Sectorului 4, unde se afla Clubul Colectiv.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ