UPDATE Protestatarii de la Oltchim Piteşti au blocat traficul pe DN 65B

| 14 mai, 2013

Câteva sute de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Piteşti, care aparţine Oltchim, protestează, marţi, în faţa pavilionului administrativ de pe platforma Arpechim. Aceştia ameninţă că vor să blocheze Drumul Naţional 7 şi Autostrada Bucureşti - Piteşti.

UPDATE Zeci de angajaţi ai Diviziei Petrochimice Bradu de la Piteşti, care aparţine Oltchim, protestează marţi pe DN 65B, drum naţional care face legătura între autostrada A1 şi şoseaua spre Craiova.

Participanţii la protestul spontan sunt nemulţumiţi de decizia administratorului judiciar de a disponibiliza 350 dintre cei aproximativ 600 de angajaţi de la Piteşti. O altă nemulţumire este legată de întârzierea plăţii unor drepturi salariale restante.

Directorul general al Diviziei Petrochimice Bradu, Marius Pârvu, le-a prezentat salariaţilor poziţia oficială a administratorului judiciar cu privire la disponibilizările colective şi la recuperarea drepturilor băneşti la masa credală.

Liderii sindicali au anunţat că au în vedere continuarea acţiunilor de protest, fiind luată în calcul şi posibilitatea de a intra în greva foamei.

Salariaţii Diviziei Petrochimice Bradu au participat, în ultimele luni, la mai multe proteste desfăşurate la Piteşti, la combinatul Oltchim de la Râmnicu Vâlcea sau la Bucureşti.

La Divizia Petrochimică Bradu de lângă Piteşti, preluată de Oltchim în anul 2009 de la Petrom, mai lucrează aproximativ 600 de salariaţi.

Administratorul judiciar al Oltchim, avocatul Gheorghe Piperea, a anunţat pe 8 mai că aproximativ 900 de salariaţi vor fi disponibilizaţi de la secţiile societăţii din Râmnicu Vâlcea şi Piteşti.

SC Oltchim SA a intrat pe 31 ianuarie 2013 în procedură de insolvenţă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ