Protestul neautorizat din P-ţa Universităţii, mai mediatizat decât mitingul PDL şi şedinţa PMP

| 09 feb, 2014

200 de aiuriţi care au protestat ilegal în Piaţa Universităţii au reuşit să creeze mai multă vâlvă decât Băsescu, Udrea, Blaga, Boc şi tot PDL-ul la un loc. Protestul neautorizat din Capitală a fost mai mediatizat decât mitingul PDL sau şedinţa PMP de la Cluj.

Sâmbătă seara, la luni bune distanţă de la discuţiile privind Roşia Montană şi Pungeşti, câţiva “întârziaţi” au decis să protesteze în Piaţa Universităţii din Bucureşti faţă de proiectul minier şi faţă de explorarea gazelor de şist. Ca de obicei, singurul contraargument adus a fost lozinca deja golită de conţinut “Uniţi Salvăm”. Dar dincolo de asta, evenimentul nu a prea a interesat pe nimeni şi din fericire, nici nu a deranjat pe nimeni. Nu au existat incidente violente iar circulaţia rutieră din zonă nu a fost întreruptă.

Cu toate acestea, protestul a beneficiat de o expunere mediatică mult mai bună decât parodia de miting organizată de Partidul Democrat-Liberal. Mobilizând la maxim toate resursele partidului, PDL-ul a reuşit doar o simplă plimbare de weekend în aer liber. Mărşăluind cu fală în pufoaicele portocalii, liderii partidului au stârnit mai degrabă amuzament. Momentul cel mai penibil a fost înregistrat atunci când Traian Radu Ungureanu i-a ţinut microfonul lui Vasile Blaga, pentru ca acesta să-şi poată citi ideile de pe o hârtiuţă, preşedintele PDL demonstrând încă o dată că este incapabil să rostească un discurs liber.

Totodată, la Cluj, şedinţa celor de la Mişcarea Populară la care au participat atât preşedintele României, cât şi fostul premier Emil Boc, a trecut aproape neobservată. Încercarea Elenei Udrea şi a lui Traian Băsescu de a-l racola pe primarul Clujului în tabăra Mişcării Populare nu a interesat pe nimeni, până şi televiziunile de casă ale Cotroceniului făcând un real efort pentru a aduce în prim-plan acest subiect. Astfel, foarte puţini români au putut vedea declaraţiile care au urmat acestei întâlniri.Din fericire. Şi asta pentru că declaraţiile Elenei Udrea şi Emil Boc au frizat ridicolul. Emil Boc a încercat să acrediteze ideea unei simple întrevederi “între parteneri”, afirmând în mod ipocrit că discutiile nu au fost “în niciun caz despre politică”.

“Am avut și divergențe de opinii, unii au spus că PMP va veni la guvernare din 2016, eu am susținut că de la finalul anului 2014”, este afirmaţia năucitoare a Elenei Udrea, care a completat şirul declaraţiilor.

Evenimentele de sâmbătă au demonstrat că aceşti oameni continuă să fie rupţi de realitate, să fie ignoranţi şi să se etaleze cu multă aroganţă. În aceste condiţii, nu este de mirare faptul că un amărât de protest din Piaţa Universităţii a surescitat mai mult interes decât mitingul PDL sau întâlnirea PMP de la Cluj.

În timp ce îşi anunţă cu surlete şi trâmbiţe candidaturi la preşedinţie, în timp ce visează la procente grase în alegeri, uită să privească în jurul lor. Dacă s-ar uita, ar vedea că de fapt, au rămas singuri. Şi asta pentru că nimeni nu mai vrea să audă de ei. Lumea nu a uitat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 feb, 2014
Sorina
mobilizare
daca i-a mobilizat bine George Soros pe protestarii de meserie anti-investitii, care se stie ca pot face scandal,normal ca presa s-a concretat asupra loc. Din pacate, nu asa se salveaza zonele miniere,ci prin investitii, fie ca ne convine,fie ca nu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ