PMP și PDL - penibili împreună, și mai penibili divortați

| 09 feb, 2014

Partidul Democrat Liberal se pregătește de campanie pentru europarlamentare prin organizarea unui miting în Piața Revoluției din Capitală pentru „ apărarea statului de drept” și pentru a își exprima nemulțumirile (mai bine spus invidia) în legătură cu programul ambițios al Guvernului Ponta de stimulare a economiei.

Este și normal – în timp ce PDL a promovat austeritatea și a tăiat pensii și salarii, USL a venit să continue succesul înregistrat în 2013 în domeniul economic.

Printre vocile cele mai țipătoare ale acestui miting se enumeră prim-vicepreședintele PDL Andreea Paul Vass, care îi invită pe votanți să se alăture acestui demers din stradă. Acest lucru s-a întâmplat, dar într-o măsură mult mai mică decât se așteptau democrat-liberalii. În loc de 15.000 de participanți la manifestare, au fost prezenți puțin peste 5.000 – de trei ori mai puțin decât se așteptaul liderii PDL.

Printre acuzele proferate se numără faptul că„ ratele lui Ponta” sunt „discriminatorii“ și că nu îi ajută pe cei aflați în „ situații disperate”. O observație ironică, în contextul în care aceiași politieni acuză măsura înjumătățirii ratelor pentru cei cu întârzieri la plată de maxim 90 de zile ca fiind una „electorală”. Realitatea selecției persoanelor care pot participa la programul Executivului are totuși la bază estimarea riscului de întârziere la plata ratelor către bancă a românilor cu venituri mai mici decât salariul mediu (1.600 RON).

Statisticile arată că circa 30% din gospodării sunt supraîndatorate, mai ales în rândul celor cu venituri mici și medii, iar, această măsură are potențialul de a oferi o șansa reală pentru cetățeni de a ieși din impasul în care se află și de a se restabili financiar în următorii doi ani.

Din păcate, acțiunea de protest organizată de PDL nu are deloc în vedere interesele românilor, ci este doar o lovitură de imagine împotriva recent înființatului Partid Mișcarea Populară, menită să descurajeze dezertările altor democrat-liberali.

Tag-uri: guvernul ponta, pdl, PMP
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ