PSD + ALDE au primit 22,75 milioane de euro subvenții de la stat în 2018!

| 28 ian, 18:48

Niciun lider de partid NU vrea să le spună românilor pe ce le-a cheltuit banii primiți cu generozitate drept subvenție din Bugetul de stat!

În total, circa 37 de milioane de euro din taxele, accizele și impozitele plătite de români au ajuns în anul 2018 în vistieria partidelor parlamentare, după cum urmează:

PSD-Dragnea – 20,9 milioane de euro;
PNL-Orban – 9,9 milioane de euro;
USR-Barna – 2,9 milioane de euro;
ALDE-Tăriceanu – 2,15 milioane de euro;
PMP-Băsescu – 1,4 milioane de euro;
UNPR-Oprea – (circa 56.000 euro – sumă blocată de AEP).

Acestor subvenții primite de partidele parlamentare în anul 2018 li se adaugă alte milioane, acordate în ianuarie 2019.

În legea privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale – Legea nr. 334/2006 -, activităţile partidelor politice POT fi finanţate şi din subvenţii acordate de la bugetul de stat, adică BANII PUBLICI strânși de ANAF de la românii plătitori de taxe, accize și impozite.

Aceste ajutoare de stat de zeci de milioane de euro NU se returnează dacă sunt folosite după anumite criterii stipulate în Legea 334/2006.

Dar, din puținele rapoarte de control efectuate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), rezultă că PSD și PNL au încălcat legea atunci când au facturat diverse servicii din BANII PUBLICI.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ