PSD cere încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiţă

| 17 iul, 18:30

PSD a trimis Prefecturii Bucureşti o solicitare pentru încetarea mandatului de primar al lui Robert Negoiţă, după ce acesta a anunţat înfiinţarea unui nou partid. PSD invocă prevederile legale referitoare la pierderea mandatului, în momentul părăsirii firmaţiunii din partea căreia a fost ales.

Documntul trimis prefectului de Bucureşti şi Prefecturii este semnat de preşedintele PSD, Marcel Ciolacu.

Acesta cere prefectului emiterea ”cu celeritate” a ordinului prin care să se constate ”încetarea mandatului de primar al domnului Negoiţă Robert Sorin, ales la scrutinul din 5 iunie 2016 pe lista Alianţei electorale PSD-UNPR, din partea PSD”.
Ciolacu face referire la înfiinţarea unui nou partid de către Robert Negoiţă şi înscrierea în acest partid, ceea ce duce implicit la pierderea calităţii de membru al PSD şi la pierderea mandatului.
Acesta invocă prevederi ale Legii 14/2003 a partidelor politice, conform cărora o persoană nu poate face parte în acelaşi timp din mai multe partide, iar înscrierea într-un alt partid constituie ”de drept demisie din partidul al cărui membru a fost anterior”. Totodată, se arată că, potrivit OUG 57/2019, mandatul primarului încetează, de drept, la pierderea prin demisie a calităţii de membru al partidului politic pe a cărei listă a fost ales, prefectul fiind cel care trebuie să emită un ordin prin care se constată încetarea mandatului primarului.
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat, joi, înfiinţarea Partidului Bucureşti 2020, al cărui slogan este ”Politică. Altfel”. Negoiţă afirmă că 99% ar trebuie să fie administraţie şi muncă şi doar 1% politică, nu aşa cum fac marile partide în prezent.
”Ne propunem să fim o alternativă pentru Bucureşti”, a afirmat Negoiţă, precizând că nu doreşte guvernarea sau obiective naţionale, ci pur şi simplu un partid care să se ocupe de Bucureşti, potrivit News.ro.
Anterior, Negoiţă a anunţat că nu va mai candida din partea PSD.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ