PSD Ilfov îşi declară susţinerea faţă de Gabriela Firea şi aşteaptă o decizie în USL

| 12 ian, 2014

Organizaţia PSD Ilfov îşi declară susţinerea faţă de senatoarea Gabriela Firea, care vineri a renunţat la conducerea organizaţiei şi a demisionat din partid, şi speră că o intervenţie a co-preşedinţilor USL o va face pe aceasta să revină asupra deciziei sale, se arată într-un comunicat al PSD Ilfov.

"Organizaţia PSD Ilfov este în totalitate alături de doamna Gabriela Firea şi înţelege perfect gestul său radical de a demisiona. Considerăm că este o mare pierdere şi pentru noi, ca organizaţie judeţeană, dar şi pentru PSD la nivel naţional şi, de asemenea, pentru Uniunea Social Liberală. Sperăm ca o intervenţie a co-preşedinţilor USL, în urma şedinţelor din seara aceasta şi de luni, să o determine să revină alături de noi", se menţionează în comunicatul de presă.

Reprezentanţii organizaţiei susţin că gestul Gabrielei Firea nu a fost unul 'pripit', ci rezultatul acumulărilor într-un conflict care trenează de mai multe luni în filiala USL Ilfov şi al imposibilităţii de a influenţa ca bugetul pe acest an să fie repartizat uniform.

"Avem, aşadar, o problemă politică gravă: încălcarea Protocolului USL şi una morală: rămânerea fără resurse, ceea ce înseamnă o pedeapsă nemeritată pentru cetăţenii pe care îi reprezentăm", se arată în comunicatul PSD Ilfov.

Conform sursei citate, cât timp Gabriela Firea era rugată de colegi 'să mai aştepte', PSD Ilfov a pierdut doi vicepreşedinţi la Consiliul Judeţean, dar şi bugete semnificative, 'aproape jumătate din judeţul Ilfov'.

Totodată, reprezentanţii formaţiunii politice au reluat criticile la adresa PNL pentru colaborarea la nivel local cu democrat-liberalii.

'Este de neacceptat ca, într-o comunitate care a votat masiv cu USL-ul, PNL-ul să instaleze PDL-ul la guvernarea locală şi să se dispenseze de PSD, partenerii alături de care a luptat şi a câştigat, acum având împreună o răspundere în faţa ilfovenilor', concluzionează aceştia.

De asemenea, aceştia susţin că bugetul pe 2014 va fi repartizat doar 'în familia noii majorităţi' din Ilfov.

"În această perioadă se repartizează, pe localităţi, Bugetul pe anul în curs, la Consiliul Judeţean Ilfov, iar noua majoritate PNL+PDL, şi cu vicepreşedinte PDL la conducere, lucrează la un proiect de buget prin care se îndreaptă resursele doar 'în familia noii majorităţi', cetăţenii reprezentaţi de primari PSD fiind lipsiţi de resurse financiare pentru grădiniţe, şcoli, alimentări cu apă, protecţie socială şi alte nevoi", se mai arată în comunicat.

Senatoarea Gabriela Firea a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că demisionează din calitatea de membru al partidului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 ian, 2014
IOANPRIBEAGU
una cu muci in freza mai putin....era foarte bine,daca in demersu l ei o lua si pe d-na"doctor OLGUTA VASILESCU si inca vreo 99% din neocomunistii PSD-USL
12 ian, 2014
any
are dreptate gabi firea ,ea se zbate si alti nu le pasa

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ