PSD se pregăteşte să-i excludă pe cei cu probleme penale. Liviu Dragnea scapă

| 18 mar, 16:48

Social-democraţii se reunesc sâmbătă la Consiliul Național unde se vor discuta teme și propuneri ce țin de reforma partidului. Evenimentul precedă Congresul PSD, acolo unde va fi aleasă conducerea formațiunii. Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a arătat, marți, la DC News Live, ce membri urmează să fie excluși din partid după Consiliul din weekend și care vor fi cele mai importante propuneri pentru Congres.

 

Ștefănescu a declarat că Ponta are o propunere legată de excluderea membrilor cu probleme penale, care nu se va aplica însă otova, ci va avea unele nuanțe.

"Punctul pe care l-a propus Victor Ponta personal e puțin mai simplu și mai radical decât cel al PNL-ului, dar nu este absolut. Nu e așa de lipsit de sens precum cel al PNL-ului, care vrea să radă în stânga și-n dreapta. La noi este o măsură pentru a proteja partidul. Cam asta vrea Ponta să facă. O să citiți punctul, pentru că va fi spus sâmbătă la Consiliul Național și s-ar putea ca Victor Ponta propună o rezoluție pe acest punct înainte, pe lângă statut. Adică să intre în statut la Congres, dar să fie în vigoare începând de luni. Și asta va trebui să dezbată Consiliul Național și să voteze", a spus Ștefănescu.

El a arătat că cei care sunt cercetați de abuz în serviciu nu vor intra sub incidența noului regulament, sugerând că acest lucru i se aplica lui Liviu Dragnea. "Și fapta care i se impută lui Dragnea, că a folosit foloase necuvenite, este asociată corupției, adică este incredibil", a spus Ștefănescu.

Congresul PSD, unde se va alege conducerea, va probabil organizat în toamnă, a precizat secretarul general al partidului.

"Sâmbătă se discută fiecare teză mai importantă din modificarea statutului, cele 5-6 cele mai importante - cum ne poziționăm, dacă rămânem de stânga-de stânga, propunerea pe care o face Ponta legat de cei anchetați de corupție, numărul mai restrâns de vicepreședinți și modul de a vota. Restul vor fi puse pe site și vor fi discutate de toți membrii partidului", a spus Ștefănescu.

O altă propunere va fi legată de diminuarea numărului de vicepreședinți, de la 21, la 9 sau 11.

"Altă propunere e ca fiecare vicepreședinte să administreze fix departamentul său de specialitate: vicepreședinte pe Sănătate, Economie, Agricultură. Și vor conduce departamentele în cadrul Consiliului Național, indiferent dacă sunt sau nu miniștri acești vicepreședinți", a declarat Ștefănescu, care a adăugat că miniștrii, secretarii de stat și membrii comisiilor de specialitate din Parlament vor fi obligați să participe la ședințele departamentului.

"Puterea lor va fi mare și extrem de legitimă", a punctat el.

Codrin Ștefănescu a mai afirmat că un membru de partid care nu are funcție de conducere plătește o cotizație un leu la partid. "Dar țineți cont, dacă ar plăti toți membrii de partid, suntem vreo 700.000, am putea plăti datoriile pe care le avem și lăsate și de alții, am putea să plătim sediul pe care îl avem", a spus el.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ