ALINA GORGHIU, atac dur la VICTOR PONTA: "a dublat pe Twitter ... să o facă şi în viaţa reală"

| 19 mar, 14:16

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că îi cere premierului Ponta ca, după ce a dublat deja alocaţiile copiilor, pe Twitter, să o facă şi în viaţa reală, printr-un proiect de lege sau chiar o Ordonanţă de Urgenţă, pe care o poate da şi duminica.

Gorghiu a arătat că i se pare „de toată jena” schimbul de replici pe care premierul Ponta l-a făcut, zilele acestea, pe tema măririi alocaţiilor copiilor.

Parcă se reia întreaga campanie de minciuni din campania electorală din noiembrie 2014, atunci era vorba de pensii, acum de alocaţii. Vreau să le spun tuturor, şi să înţeleagă toţi pesediştii, de la Ponta în jos, faptul că în România, alocaţia pentru copii nu a mai fost actualizată de şapte ani de zile şi se situează sub media europeană, care este la 100 de euro”, a precizat Alina Gorghiu.

Ea a dat şi exemple privind cuantumul alocaţiei în ţări europene, arătând că în Italia, aceasta ajunge la 122 euro, iar în Ungaria, ţară ex-comunistă, este de 63 de euro, lunar, şi de 101 euro, pentru copii cu dizabilităţi. Ea a mai spus că până şi Bulgaria are alocaţia pentru copii mai mare, ajungând la 13 euro, deşi salariul, la bulgari, nu este mai mare ca în România.

Cei 42 de lei alocaţi copiilor din România înseamnă mai puţin de zece euro. Ponta spunea că nu există alocaţie sub 84 de lei. Nu mai vreau să fac demonstraţii, dar mă obligă premierul”, a declarat Alina Gorghiu, arătând un fluturaş cu alocaţia în cuantum de 42 de lei.

"Când Ponta spune lucruri trăsnite, părinții copiilor reacționează. Am primit de la un părinte acest cupon care arată foarte clar care este cuantumul alocației de care beneficiază copilul său, ridicată în luna februarie. Este vorba tot de 42 de lei, nu de 84, așa cum susține, în mod complet fals, prim-ministrul României. Îi îndemn și pe alți părinți să îi trimită direct premierului sau să posteze pe Facebook, cupoanele sau extrasele bancare. Poate reușim să-l convingem că, în afara minciunilor, nu a dublat nimic. Și poate îl convingem că este nevoie și de o majorare substanțială, de data asta, reală, a alocațiilor", este mesajul postat pe Facebook de copreşedintele PNL, Alina Gorghiu.

Ea i-a transmis premierului Victor Ponta că, dacă deja a mărit „pe Twitter alocaţiile, de alaltăieri, îl roagă să facă acest lucru şi în viaţa reală”.

Gorghiu i-a solicitat premierului să formalizeze dublarea alocaţiilor, din mediul virtual, printr-un proiect de lege, arătând că există în Parlament un proiect al PNL, respins de Senat şi care a ajuns în Camera Deputaţilor.

Dacă simte nevoia să urgenteze, sunt absolut convinsă că măreaţa statistică, în privinţa Ordonanţelor de Urgenţă ale Guvernului, nu va fi stricată de o ordonanţă de urgenţă în care să mărească aceste alocaţii”, a mai spus Gorghiu, precizând că poate face acest lucru inclusiv într-o zi de duminică.

Dacă crede că este o zi în care nu vrea să deranjeze poporul român cu anunţuri, aşa cum a făcut în cazul demisiei lui Vâlcov, îl anunţ că aşteptăm cu interes inclusiv ziua de duminică să facă acest anunţ”, a afirmat copreşedintele PNL.

Citeşte şi: SUNĂ GONGUL TRĂDĂRII! Mulţi parlamentari UNPR lovesc cu pumnul în masă: vor susţinea moţiune contra Guvernului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ