ŞEDINŢĂ DE URGENŢĂ la guvern: miniştrii se întâlnesc azi pentru aprobarea Codurilor Fiscale

| 19 mar, 08:43

Guvernul se va reuni joi, la ora 11,00, în şedinţă extraordinară, pentru aprobarea proiectelor Codului fiscal şi Codului de procedură fiscală, potrivit Agerpres.

Premierul Victor Ponta a anunţat miercuri, la începutul şedinţei săptămânale a Executivului, că membrii Cabinetului vor avea joi o nouă întâlnire pentru dezbateri asupra formei finale a Codurilor fiscale.

"În primul rând trebuie să finalizăm cele două proiecte, Codul fiscal şi Codul de procedură fiscală. Am lucrat şi astăzi cu toată echipa de la Ministerul de Finanţe, dar, ca de obicei, procedurile ne omoară, pe la ministere, pe la diverse lucruri. Aşa încât vă dau o veste în direct (...): mâine, la ora 11,00, avem din nou şedinţă de guvern, numai cu cele două proiecte", a declarat premierul.

Ponta le-a cerut miniştrilor care nu au avizat încă cele două proiecte să urgenteze procedurile în acest sens.

"Şi cei care încă nu aţi dat avizul formal până mâine (n.r. joi) îl daţi, cei care aveţi observaţii sau propuneri mâine le discutăm şi decidem ce intră, ce nu intră în Cod. Important e, domnule secretar general, mâine la ora 11,00 şedinţă de guvern doar cu cele două proiecte. Din ce am văzut, stadiul este aproape final, însă procedurile ne ucid. Şi, dacă nu o să ne mişcăm noi mai repede, o să stăm după proceduri şi după hârtii care se plimbă între ministere. Deci, astă-seară, la Finanţe, vă duceţi să vedeţi dacă mai aveţi observaţii, dacă sunt lucruri pe care nu vă înţelegeţi cu cei de la Finanţe, mâine le avem în şedinţa de guvern. Şi cei care aţi fost de acord - cei mai mulţi miniştri aţi fost de acord, dar nu aţi dat semnătura - puneţi semnătura pe avizul pentru Cod", a spus premierul.

MIRCEA GEOANĂ recunoaşte că a fost învins de VICTOR PONTA

El le-a cerut reprezentanţilor de la Finanţe să pună pe site-ul ministerului forma finală a celor două proiecte.

"De asemenea, mâine, după şedinţa de guvern, vreau încă o dată, la Finanţe, să puneţi forma finală pe site. (...) Important este ca cei interesaţi să aibă textul mâine, după şedinţa de la ora 11,00. Şi să meargă la Consiliul Legislativ toate procedurile, pentru ca săptămâna viitoare să fie pe masa Senatului cele două proiecte. Dacă ne mai scapă, că nu există muncă perfectă, aveţi şi la Senat şi la Camera Deputaţilor ocazia, în dezbaterea cu senatorii şi deputaţii, să aduceţi îmbunătăţiri dacă în acest proces îndelungat este vreo scăpare", a mai afirmat premierul.

 

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 mar, 07:59
Adam
Afacere tip franciza
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ