PSD: Victor Ponta va utiliza toate mijloacele legale pentru a dovedi că este nevinovat

| 05 iun, 16:28

Prim-ministrul Victor Ponta va utiliza toate mijloacele legale pentru a dovedi că nu există nicio dovadă care să ducă la acuzarea sa, se arată într-o precizare a PSD, trimisă vineri mai multor ambasade de la Bucureşti, potrivit unor surse politice.

"Preşedintele Iohannis a cerut astăzi demisia prim-ministrului. Prim-ministrul Victor Ponta a declarat că respectă punctul de vedere al preşedintelui, dar el a fost numit în funcţie de către Parlament, aşadar Parlamentul este singura instituţie care poate decide demiterea sa. De asemenea, el a reafirmat respectul pe care îl are faţă de Constituţie şi principiile constituţionale pe care le consideră 'esenţiale pentru societatea noastră' ", se arată în document, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, premierul a fost anunţat vineri de către Direcţia Naţională Anticorupţie referitor la faptul că are calitatea de suspect într-un dosar în care este cercetat parlamentarul Dan Şova, fost ministru.

"Acest anunţ public a avut loc în aceeaşi zi în care opoziţia (PNL) depunea la Parlament o moţiune de cenzură pentru a înlătura de la putere Guvernul condus de Victor Ponta, precum şi cu câteva zile după ce preşedintele Iohannis a anunţat că îi este 'din ce în ce mai greu' să lucreze cu actuala majoritate parlamentară. Săptămâna trecută, pe 1 iunie, au intrat în vigoare două măsuri economice şi sociale majore: Guvernul a dublat alocaţiile copiilor şi a redus TVA la produsele alimentare de la 24% la 9%, ambele decizii fiind extrem de populare şi cu un puternic impact social. Prim-ministrul Ponta are o cotă de popularitate foarte ridicată, iar opoziţia are dificultăţi în a obţine susţinerea necesară pentru moţiunea de cenzură", se precizează în document.

Acesta mai arată că Victor Ponta a prezentat anterior dovezi ale neimplicării sale în dosarul în care a fost citat, inclusiv poziţii oficiale ale instituţiilor publice care indică faptul că nu are nicio legătură cu acuzaţiile care i-au fost aduse lui Dan Şova.

"Fiecare dintre acuzaţiile care au fost formulate de procurori astăzi în legătură cu dosarul lui Şova au fost anterior aduse în discuţie de adversarii politici ai actualei majorităţi, în primul rând şi mai ales de către fostul preşedinte Traian Băsescu, iar acestea au fost demontate una câte una de către Victor Ponta prin dovezi clare şi documente autentice. Pe scurt, Dan Şova este acuzat de nereguli privind un contract din urmă cu 8 ani cu Complexul Energetic Turceni-Rovinari, în timp ce Victor Ponta nu a avut niciodată niciun contract cu această companie, aşa cum dovedesc documente oficiale de la complexul energetic şi Baroul Bucureşti (forul profesional al avocaţilor din care a făcut parte). Anterior, atât DNA cât şi ANI au confirmat public că Victor Ponta nu a avut nicio implicare în acest dosar. Acest anunţ (că este suspect în dosarul Şova - n.r.) a survenit la doar câteva zile după ce Victor Ponta a semnalat public necesitatea ca sistemul de justiţie să se abţină de la abuzuri şi a cerut să se aplice un tratament egal în toate cazurile anchetate'', se mai spune în documentul PSD.

Sursa citată mai precizează că, pe durata guvernării lui Victor Ponta, au avut loc creşteri semnificative ale bugetelor instituţiilor din sistemul de justiţie, precum şi o creştere a independenţei acestora. ''În consecinţă, numărul dosarelor aflate în anchetă sau în urmărire penală a crescut", relevă documentul PSD.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ