Europarlamentarii PSD: Îl sprijinim pe Victor Ponta. Stabilitatea Guvernului este foarte importantă

| 05 iun, 17:28

Europarlamentarii PSD îl susţin pe premierul Victor Ponta, apreciind că stabilitatea Guvernului este foarte importantă pentru continuarea performanţelor României.

"Având în vedere ultimele evenimente, dar şi speculaţiile din spaţiul public, delegaţia europarlamentarilor Partidului Social Democrat îşi exprimă întregul sprijin pentru premierul Victor Ponta şi Guvernul condus de acesta, care a luat măsuri extrem de importante pentru România în aceşti ani, cu impact pozitiv asupra economiei. O demisie a lui Victor Ponta ar afecta trendul economic şi social pozitiv pe care se află România. Singura instituţie care poate decide cu privire la viitorul Guvernului este Parlamentul, iar acesta urmează să se pronunţe", se arată într-un comunicat transmis de către Delegaţia Europarlamentarilor PSD, potrivit Agerpres.

Sursa citată precizează că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale 270/2008, preşedintele nu poate decide asupra suspendării premierului, fără aprobarea Camerei parlamentare din care acesta face parte, dacă deţine totodată calitatea de deputat sau senator.

Europarlamentarii PSD atrag atenţia, de asemenea, că speculaţiile din spaţiul public şi încercările de a pune presiune pe Guvern şi de a crea instabilitate sunt lipsite de fundament.

Citeste si: Geoană profită de vulnerabilitatea PSD şi ce le cere membrilor de bună-credinţă să i se alăture în noul partid

"Delegaţia PSD din Parlamentul European va informa partenerii externi cu privire la toate aceste aspecte, inclusiv pentru combaterea manipulărilor", susţin europarlamentarii PSD.

La rându său, organizaţia de Tineret a PSD consideră că Victor Ponta trebuie să îşi păstreze funcţia atâta timp cât are susţinerea Parlamentului şi a românilor.

"Tineretul Social Democrat este alături de Victor Ponta şi subliniază nevoia de a separa foarte clar atribuţiile politicului de cele ale Justiţiei. În acelaşi timp, TSD condamnă ferm orice acţiune de a utiliza justiţia drept mijloc de presiune asupra politicului, având în vedere că acuzaţiile care se aduc premierului coincid cu depunerea în Parlament a unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului. Parlamentul este singura instituţie care poate să hotărască dacă Victor Ponta are sau nu legitimitatea de a ocupa funcţia de prim-ministru. Nici preşedintele, nici alte instituţii ale statului nu se pot substitui Legislativului, dacă nu vrem să dăm peste cap separaţia firească a puterilor în stat. Nu putem trece cu vederea că acuzaţiile care se aduc premierului Victor Ponta coincid cu ziua în care PNL a depus în Parlament o moţiune de cenzură împotriva Guvernului, care nu se bazează în fapt pe nimic concret, ci doar pe aviditatea Opoziţiei de a prelua puterea", se arată într-un comunicat al TSD.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ