Mihai Sturzu, TSD: Este nevoie de educaţie sexuală în şcoli

| 16 iun, 12:16

Tineretul Social Democrat dezavuează poziția consilierului ministrului Educației, Romeo-Nicu Moșoiu, până de curând lider al Asociației "Părinți pentru Ora de Religie", care promovează abstinența sexuală a tinerilor, ca soluție pentru probleme ca aceea a mamelor minore. TSD consideră că un stat laic, contemporan, nu își poate asuma astfel de deziderate.

"Există nenumărate statistici, în nenumărate țări, care arată că sarcinile în rândul minorelor și alte fenomene nedorite sunt prevenite prin educație sexuală. Tentativa de a le interzice tinerilor să facă sex este ineficientă", a declarat deputatul Mihai Sturzu, liderul Tineretului Social Democrat.

"Stânga, așa cum o înțelegem noi, respectă valorile spirituale și morala, inclusiv opțiunea ortodocșilor practicanți, și nu numai a lor, pentru abstinență în afara căsătoriei, însă credem că o astfel de opțiune nu poate fi generalizată în momentul de față în societatea românească. Cei care militează pentru ea ar trebui să reflecteze dacă nu cumva astfel de deziderate nu îi îndepărtează pe tineri de ei, mai degrabă decât să îi apropie", a mai spus acesta.

Tineretul Social Democrat consideră că problema educației sexuale în școli trebuie luată mult mai în serios decât o ia în prezent învățământul românesc. "Educația sexuală nu este contrariul abstinenței, ba chiar, în anumite situații, preceptele ei consideră abstinența o opțiune validă. Nu cred că educația sexuală îndepărtează tinerii de valorile spirituale, dar în schimb, sunt sigur că ea ar rezolva o bună parte din problemele specifice ale acelorași tineri", a mai spus Mihai Sturzu.

Tag-uri: mihai sturzu, TSD
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ