Orban: Deputaţii PNL vor vota în favoarea cererii de începere a urmării penale în cazul Ponta

| 05 iun, 18:20

Liderul grupului parlamentar al PNL de la Camera Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat vineri că deputaţii liberali vor vota în favoarea cererii de începere a urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, iar votul va fi la vedere.

"Grupul parlamentar al PNL va vota în favoarea cererii formulate de procurorul general, deputaţii PNL vor vota la vedere, aşa cum am votat la toate voturile, chiar şi când a fost vorba de colegi ai noştri, şi facem apel la toţi deputaţii să susţină această solicitare. Nu este vorba de un vot în cazul unui deputat oarecare, este vorba de un vot privitor la un deputat care deţine poziţia de prim-ministru. Obstrucţionarea justiţiei de către majoritatea parlamentară care sprijină actualul Guvern ar risca să prăbuşească imaginea României într-un mod grav şi, de asemenea, ar risca să pună în umbră toate eforturile justiţiei făcute până acum în lupta anticorupţie", a spus Orban, la finalul şedinţei Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, potrivit Agerpres.

El şi-a exprimat speranţa că deputaţii din coaliţia majoritară nu vor urma exemplul colegilor lor de la Senat în cazul Şova.

"Încă de atunci am atras atenţia că de fapt votul în cazul Şova a fost determinat de frica lui Victor Ponta despre care se ştia foarte bine de ce l-a apărat pe Dan Şova. Am încredere că nu va prima un interes meschin de partid, ci că vor prima considerentele fundamentale care sunt înscrise în Constituţia României: că nimeni nu e mai presus de lege, nici măcar prim-ministrul, că nu trebuie obstrucţionată justiţia şi că oricum dreptatea nu este asigurată de o majoritate parlamentară, ci dreptatea este săvârşită de justiţie", a mai spus Orban.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunţat vineri că procurorii au dispus începerea urmăririi penale faţă de premierul Victor Ponta, la data faptelor avocat, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală în formă continuată şi spălarea banilor, în dosarul de corupţie de la companiile energetice Turceni şi Rovinari privind încheierea unor contracte de asistenţă juridică.

În aceeaşi cauză, procurorii au constatat că se impune continuarea urmăririi penale faţă de Victor Ponta şi sub aspectul săvârşirii a trei infracţiuni de conflict de interese, dintre care una în formă continuată, fapte aflate în legătură cu funcţia sa de prim-ministru, se arată într-un comunicat al DNA.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ