Festivalul "Puppets Occupy Street". PĂPUŞILE ocupă BĂNIA

| 30 aug, 2014

Un festival inedit are loc la Craiova în această săptămână. Este vorba despre un festival al păpuşilor. "Puppets Occupy Street", cel mai mare eveniment de gen din România, a strâns în acelaşi loc teatre şi actori din toată ţara, peste patru sute de păpuşi şi peste 80 de evenimente, multe dintre ele având loc simultan, în mai multe cartiere ale Băniei.

Păpuşile sunt "made in Romania", organizatorul, Teatru de Păpuşi Colibri Craiova, făcând comandă altelierelor de gen, încă de acum un an, de marionete gigant, care au aproape cinci metri înălţime. Mai mult decât atât, ca totul să fie cât mai autentic, poveştile pe care actorii le pun în scenă sunt inspirate din "Basmele românilor".

Aşa se face că, pe străzile Băniei cei mici au putut să vadă "Baba Cloanţa", "Pasărea Măiastră", "Zmeul Zmeilor" şi alte personaje din poveştile tradiţionale.

"Am început festivalul luni, cu o paradă a păpuşilor gigant, în care am implicat şi 50 de motociclişti din unul dintre cluburile existente în oraş. În fiecare dimineaţă sunt o serie de ateliere unde cei mici participă în număr mare. Seara avem spectacole în două sau chiar trei locaţii, simultan. Cam patru sute de păpuşi sunt expuse la Centrul Multifuncţional şi poti fi văzute zilnic. Festivităţile se vor încheia luni, la fel cum au început: cu o paradă a păpuşilor gigant", a spus Adriana Teodorescu, director Teatrul de Păpuşi Colibri Craiova.

Festivalul face parte dintr-o serie de manifestări culturale cu care Bănia încearcă să câştige titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ