Purtătorul de cuvânt al lui Klaus Iohannis, amintiri de la Revoluţie

| 22 dec, 2014

Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis, rememorează într-o postare pe Facebook cum a trăit ea ziua de 22 decembrie 1989, când era în piaţă, alături de zeci de mii de revoluţionari.

Tatiana Niculescu Bran pe Facebook: "Ziua de 22 decembrie 1989, m-a prins, ca pe mulți alți bucureșteni, în Piața Palatului, unde am asistat la fuga soților Ceaușescu de pe acoperișul Comitetului Central, la primele discursuri despre libertate și sfârșitul dictaturii. Pe seară, însă, au început marile diversiuni prin care populația era chemată să apere de presupuși teroriști diverse puncte strategice din capitală. Mi-am petrecut seara de 22 decembrie în fața clădirii Radio, alături de alți tineri. Credeam că apărăm cuceririle Revoluției. Nu se știe de unde, au început să șuiere gloanțe prin apropiere și unii dintre noi s-au adăpostit sub un camion militar. Îmi aduc aminte roata din spate a camionului, mare, neagră, încărcată de noroi proaspăt. Spre miezul nopții, am reușit să ne retragem pe străduțe lăturalnice. Eu am ajuns acasă. Aveam să aflu mai târziu că alții n-au mai ajuns niciodată. Au fost împușcați nu se știe de cine și de ce, acolo, la Radio. Nu mă gândeam că, peste 25 de ani, adică mâine, voi depune o coroană de flori în amintirea eroilor de atunci, din partea președinției României. Pentru mine, va fi o onoare, dar și un moment de profundă durere. Cei care i-au ucis s-au pierdut în cețurile tranziției, nepedepsiți".

Citeşte şi: Tatiana Niculescu Bran, DECIZIE RADICALĂ în urma numirii în funcţia de cosilier prezidenţial

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 dec, 2014
gabrielp
TNB
Daca dna Bran a avut curajul sa stea in mijlocul acelei nebunii care a fost la rev. atunci jos palaria! (eu eram student, in vacanta in provincie, nu am avut ocazia). Cat despre cei care au ucis nu s-au pierdut in negurile tranzitiei cum zice dna Bran, imi pare rau sa aud de la ea asa ceva. Pai acum chiar e momentul sa aflam adevarul, asteptam de la institutia prezidentiala sa impulsioneze solutionarea dosarelor pe care gen. Voinea le-a trimis la Parchetul civil, la dna Kovesi ! Poate o sa aflam si noi adevarul , fie si in al 12-lea ceas! si nu ne intereseaza atat cine a tras efectiv cat mai ales cine a ordonat focul, cine a gandit diversiunea si cine a fost papusarul evenimentelor.
22 dec, 2014
kermit
Dupa razboi ...
Se poate lua de mana cu mama lui Viorel Ponta care invartea caltabosul amenintator deasupra capului cand cuplul dictatorial o stergea banditeste de pe CC-eu. Asa a si ajuns Ceausescu sa fie prins. Caltabosul cu pricina s-a infasurat in jurul elicei elicopterului si Romania a devenit Democratie instantaneu. O sa- i creasca doamnei nasul precum lui Pinnochio in mandatul Iohannis ... Pana si initialele ii atesta predestinarea. TNB ... Teatrul National Bucuresti.
22 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
22 dec, 2014
Kiatra Neamt
intrevare
Pe aceasta cale - transmit catre institutia Presedintelui Romaniei :
De ce Presedintele IOHANNIS - aseara NU a discutat si despre TERORISMUL de la Sf. Gheorghe ...............sau va retroceda si Romania cum a retrocedat monumentele istorice de la Sibiu -Forumului German .
28 dec, 2014
cioica valer
Cu referire la retrocedari:
Sa nu exageram,tara asta o avem pentru a trai si munci in liniste si in buna intelegere ca cetateni onesti ce trebuie sa devenim.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ