Cine sunt consilierii lui Klaus Iohannis. Lista completă

| 20 dec, 2014

Scriitoarea Tatiana Niculescu-Bran, fostul deputat George Scutaru, istoricul Andrei Muraru, fostul comisar european Leonard Orban, secretarul general adjunct al PNL Dan Mihalache, politologul Laurenţiu Ştefan se numără printre cei care vor fi consilieri prezidențiali ai președintelui ales, Klaus Iohannis.

Lista consilierilor lui Klaus Iohannis nu a fost confirmată încă oficial, însă numele vehiculate sunt cam aceleaşi, indiferent de sursă.

Scriitoarea Tatiana Niculescu-Bran va fi purtătorul de cuvânt al președintelui ales, Klaus Iohannis. Ea a absolvit Facultatea de Litere a Universității din București și Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Între 1995 și 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, secția română de la Londra. Între 2004 și 2008 a condus biroul BBC World Service de la București.

Citeşte şi: SURPRINZĂTOR! Decizia de ULTIMĂ ORĂ luată de KLAUS IOHANNIS

În 2006 a publicat primul roman nonficțional din literatura română, "Spovedanie la Tanacu", urmat, în 2007, de "Cartea Judecătorilor". Cele două romane, în dramatizarea autoarei, au devenit piesă de teatru.

Fostul deputat George Scutaru va fi consilier prezidențial pe probleme de securitate națională. El a absolvit Facultatea de Istorie a Universității București, a deținut trei mandate de deputat, a fost lider de grup și președinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaților.

Istoricul Andrei Muraru va deține poziția de consilier prezidențial pentru relația cu societatea civilă și autoritățile publice. El a fost președinte al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc.

Fostul comisar european pentru multilingvism Leonard Orban ar urma să fie consilier prezidențial pentru afaceri europene. El a mai fost consilier prezidențial, între 2010 și 2011, în mandatul președintelui Traian Băsescu.

Citeşte şi: Cine va cânta imnul la învestirea preşedintelui Klaus Iohannis

Cosmin Marinescu — conferențiar universitar doctor la Catedra de Economie și Politici Economice din cadrul Academiei de Studii Economice București — va fi consilier prezidențial pentru mediul de afaceri.

Între cei care ar putea fi consilieri ai lui Klaus Iohannis se mai numără actualul secretar general adjunct al PNL Dan Mihalache, Lazăr Comănescu — ambasador în Germania, Simina Tănăsescu — profesor universitar și doctor în drept constituțional.

Laurenţiu Ştefan este viitorul consilier de politică internă al preşedintelui Klaus Iohannis. Absolvent al Facultăţii de Științe Politice, Ştefan şi-a făcut lucrarea de doctorat pe subiectul elitele politice parlamentare din România.

Citeşte şi: Cristoiu descrie tactica prin care Klaus Iohannis a început destrămarea noului PNL

De asemenea, actualul consilier de stat Delia Dinu ar urma să coordoneze în continuare compartimentul pentru protocol al Administrației Prezidențiale.

Klaus Iohannis va depune duminică jurământul de învestitură în funcție în Parlament, după care va avea loc ceremonia de predare-primire a mandatului la Palatul Cotroceni. El își va completa echipa de consilieri după preluarea mandatului prezidențial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ