Cristoiu descrie tactica prin care Klaus Iohannis a început destrămarea noului PNL

| 20 dec, 2014

Ion Cristoiu scrie pe blog că, prin impunerea Alinei Gorghiu la conducerea PNL, Klaus Iohannis îşi face partid prezidenţial. Însă tocmai acest lucru, care este un avatntaj pentru preşedinte, va duce la destrămarea noului PNL.

Ion Cristoiu enumeră pe blog mai multe avantaje pentru Klaus Iohannis rezultate din numirea Alinei Gorghiu la şefia PNL. Având un partid obedient, Iohannis îşi va putea pune mai uşor planurile în acţiune şi va beneficia de o comunicare mai bună, mesajele sale fiind diseminate prin mai multe voci.

"Un președinte fără un partid e ca un vizitiu fără cai.
Ar vrea să meargă undeva, dar fără tracțiune animală nu se poate.
Un partid e tot ce-și dorește un președinte într-un regim constituțional mai degrabă Republică parlamentară, decît Republică semiprezidențială.
După ce ai deschis gura și ai zis ceva, partidul prezidențial trimite la televiziuni un stol de politruci și politruce pentru a pica ritmic pe spate la ce chestie istorică ai zis tu.
Partidul îți plătește televiziunile ca să te laude.
Cînd ieși în oraș, partidul îți asigură hăulitorii de pe traseu."

Citeşte şi: Cristoiu: KLAUS IOHANNIS ia cu COPY PASTE modelul Traian Băsescu

Însă acest lucru va avea şi efecte negative, cel mai devastator dintre cele identificate de gazetar fiind posibila rupere a noului PNL în părţile sale componente, actualul PNL şi PDL. Cristoiu vede multe piedici în calea unei fuziuni totale, piedici care vor veni din contrele pe care le va pune Vasile Blaga planurilor gândite de tandemul Iohannis-Gorghiu.

"Așadar, Klaus Iohannis și-a tras un partid prezidențial: PNL.

Marea problemă e că acest partid nu e partid, ci o aripă dintre cele două ale Megastruțului numit PNL-PDL.
Alina Gorghiu e, de fapt, copreședintă a PNL pe stil nou.
Orice acțiune pro-Iohannis a acestui partid trebuie să fie aprobată și de Vasile Blaga. Nu numai pentru că e bărbat, dar și pentru că se crede mai mare și mai tare decît e, Vasile Blaga nu va fi de acord cu un PNL cățeluș de pluș în mîinile Președintelui.

Altceva e însă dacă PNL pe stil vechi nu mai fuzionează cu PDL.

Grație președintei Alina Gorghiu, Klaus Iohannis ar avea într-adevăr un partid doar al lui, Partidul prezidențial.
Nu cumva impunerea Aline Gorghiu la șefia PNL e debutul procesului de destrămare a Marelui Partid, care, între noi fie vorba, oricum e doar pe hîrtie?!"

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
20 dec, 2014
liviuioan
ION CRISTOIU--STIE---si stie si de ce . Stie de greseala facuta de T BASESCU , cand , scenariul din DOSARUL ROSU--s-a jucat la Rares si Bogdan--unul sub acoperire la televiziunea GUSATA . Iohannis--lucreaza acum cu materialul clientului--GUSA--a scapat de rolul ingrat pe care l-a jucat , cand a fost trimis sa care geanta lui A Nastase . Mutarea , cu guresa ALINUTA--a fost o miscare inspirata--taxata negativ de si ca avertisment ( 30 % ) de BASISTI . Noptile CUTITELOR LUNGI---si JUSTITIA---rezolva problema .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ