Klaus Iohannis a preluat mandatul de șef al statului. Traian Băsescu a părăsit Palatul Cotroceni

| 21 dec, 2014

Klaus Iohannis a preluat mandatul de șef al statului, duminică, la Palatul Cotroceni. Ceremonia s-a încheiat, Traian Băsescu a plecat de la Palatul Cotroceni.

Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au sosit duminică la Palatul Cotroceni. Regimentul de gardă i-a dat onorul noului președinte, în cadrul unei ceremonii militare.

Iohannis a fost întâmpinat în holul Palatului Cotroceni de Traian Băsescu și soția acestuia, Maria.

După acest moment a avut loc ceremonia predării colanului. Astfel, la încheierea mandatului, Traian Băsescu, care a exercitat în această perioadă calitatea de cap al Ordinului Național "Steaua României" — cea mai veche și mai înaltă dintre decorațiile țării noastre, simbol al suveranității naționale — a transmis președintelui în exercițiu, Klaus Iohannis, Colanul de aur al Ordinului.

Cei doi preşedinţi, soţiile lor şi echipele de consilieri care au participat la ceremonie au ciocnit un pahar de şampanie şi au făcut fotografii, după care Klaus şi Carmen Iohannis i-au condus pe Traian şi Maria Băsescu la plecare.

Înainte de a părăsi Palatul Cotroceni, lui Traian Băsescu i s-a prezentat onorul, iar fost preşedinte s-a oprit şi a sărutat drapelul Gărzii de Onoare. Apoi s-a urcat în maşină, nu fără a fi îmbrăţişat de două dintre fostele sale consiliere.

Citeşte şi: Klaus Iohannis a depus jurământul în Parlament. Avem Preşedinte! Discursul preşedintelui

Câteva sute de simpatizanți l-au aplaudat pe Traian Băsescu, duminică, la ieșirea de la Palatul Cotroceni, după ceremonia de predare a mandatului de președinte.

Aceștia l-au așteptat pe trotuarele de la intrarea Marinescu a Palatului Cotroceni, unde au scandat "Băsescu și PMP, o nouă Românie!", au cântat "I love Băse" și au afișat o serie de pancarte pe care se puteau citi mesaje precum "Băsescu respect!", "Noi suntem copiii statului de drept", "Mulțumim, Traian Băsescu", "Băsescu nu iese din decor, rămâne la cârmă pe un alt vapor".

Totodată, cei aflați în fața Palatului Cotroceni au strigat și împotriva premierului Ponta: "Jos Ponta" sau "Klaus-Klaus ne-a scăpat de Mikey Mouse".

Printre cei care au ținut să fie alături de Traian Băsescu în acest moment au fost și lideri ai PMP: Eugen Tomac, Nicolae Ivășchescu, Cristian Petrescu, Clement Negruț, Daniel Geantă. Aceștia au anunțat că după-amiază se vor întâlni într-un cadru informal cu fostul șef al statului la un restaurant din Parcul Herăstrău.

Opinie separată de susținătorii lui Băsescu au făcut alte câteva zeci de români, care au scandat la rândul lor lozinci împotriva acestuia: "Băsescu judecat pentru ce a furat!", "Băsescu la pușcărie" sau "Ghici ghicitoarea mea cine astăzi va pleca?".

Traian Băsescu a ieșit din palat cu soția sa, Maria, într-o mașină și nu s-a oprit să stea de vorbă cu simpatizanții.

După plecarea fostului șef al statului, manifestația s-a încheiat. Nu au fost înregistrate incidente, cei aflați în stradă fiind supravegheați de un impresionat dispozitiv de jandarmi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 dec, 2014
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d
22 dec, 2014
Adam
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ