Purtătorul de cuvânt al PPE: Dăncilă a spus prostii, ajunge cu amatorismele!

| 27 mar, 09:17

Reacție dură la adresa premierului Viorica Dăncilă după afirmațiile prim-ministrului român cu privire la mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureşan, purtător de cuvânt al Partidului Popular European (PPE) o atacă dur pe Viorica Dăncilă, după ce aceasta a anunţat că România mută ambasada la Ierusalim, dar ulterior a spus că e vorba de o "opinie personală".

"Prim-ministrul Dăncilă a spus prostii cu privire la mutarea Ambasadei României la Ierusalim. După ce a văzut cât rău a făcut, a spus că ar fi vorba de o "opinie personală".
Vă spun clar următorul lucru: prim-ministrul unei țări nu are voie să aibă "opinii personale" care să intre în contradicție cu interesele țării. Ori ești prim-ministru, ori ești persoană privată cu "opinii personale".
Ajunge cu amatorismele la conducerea țării!", a scris Siegfried Mureşan pe Facebook.

Viorica Dăncilă a lansat o bombă diplomatică de peste ocean. Aflată în Statele Unite, șefa guvernului spune că va muta ambasada noastră din Israel, de la Tel Aviv, la Ierusalim. PSD a încercat și anul trecut acest lucru, dar s-a lovit de zidul europenilor, care resping ideea.

Prim-ministrul a făcut afirmaţia duminică, la Conferinţa Comitetului Americano-Israelian pentru Politici Publice (AIPAC), care are loc în Statele Unite ale Americii, unde ea efectuează o vizită de câteva zile.

„După cum ştim preşedintele Donald Trump a deschis ambasada SUA la Ierusalim. Acest pas admirabil şi curajos ne-a impresionat pe mine, Guvernul meu şi poporul român. Mutarea ambasadei americane este emblematică şi demonstrează legătura puternică a valorilor dintre poporul american şi el israelian. De asemenea, acest gest a lansat la nivel internaţional un proces de reflecţie. Guvernul României a iniţiat de atunci un proces de evaluare a oportunităţii mutării ambasadei României la Ierusalim. De aceea, sunt încântată să anunţ astăzi (duminică-n.r) în faţa audienţei AIPAC, că după finalizarea analizei de către toţi actorii constituţionali implicaţi în procesul decizional din ţara mea şi în deplin consens, eu, ca prim-ministru al României şi Guvernul pe care îl conduc, vom muta ambasada României la Ierusalim, capitala Israelului", a declarat Viorica Dăncilă.

La câteva ore după declarația controversată, Viorica Dăncilă a revenit. Aceasta a spus pentru un post de televiziune că ideea mutării ambasadei ,,este o opinie personală”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ