Purtătorul de cuvânt al SRI: Legea cartelelor prepay ne-ar ajuta să ne îndeplinim obiectivele

| 08 ian, 11:52

Purtătorul de cuvânt al SRI, Sorin Sava, a declarat pentru postul B1 TV că România menține nivelul de alertă albastru precaut pentru terorism, în urma atacului armat și incidentelor din ultimele ore din Franța.

El a adăugat că SRI salută punerea în discuție a legii cartelelor prepay privind retenția datelor, pentru că ajută Serviciul Român de Informații să își îndeplinească obiectivele asumate, însă nu formulează aprecieri privind deciziile CCR față de aceste legi. 

„Am dori să atragem totuși atenția cu privire la implicațiile pe care le generează aceste decizii, la consecințele resimțite, cu care noi cooperăm pentru îndeplinirea obiective”, a mai spus Sorin Sava.  

Judecătorii Curţii Constituţionale au decis că legea privind reţinerea datelor personale de către operatorii de telefonie şi furnizorii de internet nu respectă Constituţia.

Legea "Big Brother" se referă la obligaţia operatorilor telecom de a reţine timp de 6 luni date despre comunicaţiile telefonice sau electronice ale abonaţilor, pe care trebuie să le pună la dispoziţia organelor de cercetare penală, cu încuviinţarea unui judecător. Aceste date nu privesc conţinutul comunicaţiilor, ci sunt doar date tehnice care stabilesc identităţile celor care comunică, timpii în care are loc comunicaţia, locaţia, etc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ