Putin a numit un nou ambasador în Turcia, în locul celui asasinat la post la Ankara

| 20 iun, 09:32

Președintele rus Vladimir Putin a numit luni un nou ambasador în Turcia, în locul diplomatului Andrei Karlov, asasinat pe 19 decembrie la Ankara, transmite AFP.

'Aleksei Vladimirovici Ierhov a fost numit ambasador al Rusiei în Turcia', informează decretul prezidențial publicat de Kremlin, purtând data de luni.

Diplomatul rus, în vârstă de 57 de ani, a fost consilier pe lângă ambasada Rusiei la Damasc, apoi consul la Istanbul în 2009, unde a rămas în funcție până în 2015.

La propunerea Comisiei pentru afaceri externe a Dumei de Stat, Ierhov a fost numit director al Centrului pentru situații de criză al Ministerului de Externe.

Într-un interviu acordat agenției TASS în luna februarie, diplomatul declara: 'Turcia are un loc special în inima mea. Este o țară extraordinară'.

Predecesorul său, ambasadorul Andrei Karlov, a fost împușcat mortal pe 19 decembrie 2016, în timp ce inaugura o expoziție la Ankara, de un polițist turc în vârstă de 22 ani.

Asasinatul, petrecut în fața a numeroși jurnaliști, a survenit într-o perioadă de încălzire a relațiilor dintre Ankara și Moscova, Kremlinul denunțând atunci o 'provocare' vizând sabotarea acestei reapropieri și 'un act terorist laș și josnic'.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ