PUTIN: Noi nu considerăm că Statele Unite sunt duşmanul nostru

| 19 iun, 15:43

Vladimir Putin a dialogat și anul aceasta cu rușii în cadrul sesiunii anuale de întrebări și răspunsuri - o emisiune de câteva ore, transmisă în direct de principalele posturi de radio și televiziune. Așa-numita "Linie directă cu Vladimir Putin" a fost dominată de întrebările oamenilor puternic afectați de recesiunea economică. O corespondență de la Moscova, de Liviu Iurea.

Timp de patru ore, Vladimir Putin a răspuns la întrebările venite din partea rușilor din diferite regiuni. Mulți s-au plâns de salariile mici, de incompetența funcționarilor locali, de lipsa infrastructurii rutiere sau servicii medicale precare. Liderul de la Kremlin admite că situația economică a Rusiei depinde și de conjunctura internațională. Putin este convins că unele state când văd în Rusia un concurent important încep să adopte restricții sub diferite pretexte. Cu toate acestea, Rusia își are proprile interese, își spune punctele de vedere clar și răspicat, nu îngenunchează în fața Statelor Unite și spera într-un dialog cu Washingtonul, mai spunea Vladimir Putin.

Noi nu considerăm că Statele Unite sunt duşmanul nostru. Mai mult de atât, de două ori în istorie, după cum bine ştim, când ne-a fost foarte greu, ne-am unit eforturile. În cele două războaie mondiale am fost aliaţi, a răspuns Vladimir Putin.

Rușii nu au aflat de la Vladimir Putin dacă va mai candida pentru încă un mandat la prezidențiale de anul viitor.

Chiar dacă întrebările au fost alese cu atenție, unele chiar regizate, pe ecran, în regim online câteva au reușit să ocolească cenzura. Întrebări de genul: "Chiar crezi în tot acest circ?", "Ne-am săturat, când îți dai demisia?" au rămas evident fără răspuns, dar arată că în societatea rusă crește numărul criticilor care nu se mai ascund și spun lucrurilor pe nume, chiar și președintelui în față.

Tag-uri: Rusia, SUA, Vladimir Putin
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ