Puţurile de apă din Capitală folosite în caz de calamităţi vor fi gata în ianuarie-februarie 2014

| 03 noi, 2013

Puţurile de apă pentru alimentarea Capitalei în caz de calamităţi naturale vor fi gata în ianuarie-februarie 2014, a anunţat duminică primarul general al Capitalei.

'Licitaţii au început şi s-au şi terminat. Pentru paturi sunt atribuite, mi-a raportat directorul general de la Operaţiuni, la fel pentru puţuri. Încep băieţii, de săptămâna viitoare, cu patru locaţii pentru săpat puţurile. Undeva spre sfârşitul lui ianuarie - începutul lui februarie, suntem gata cu astea. Avem de adăugat generatoarele şi tot ceea ce înseamnă pregătirea. Sper să nu fie nevoie niciodată. S-a cheltuit mult mai puţin decât costă o viaţă omenească care poate fi salvată', a declarat duminică primarul Capitalei cu ocazia inaugurării trotuarului rulant care leagă Gata de Nord de Gara Basarab.

Oprescu a afirmat că ar putea să achiziţioneze la începutul anului viitor aparatură 'care simulează cutremurele' şi va începe instruirea, pentru început cu copii, pentru situaţiile de calamitate. 'La începutul anului doresc să achiziţionăm şi o aparatură care simulează cutremurele. Am vorbit cu primarul din Ankara, ei au vreo trei-patru maşini de genul acesta. Poţi să amenajezi o sală cu mai multe birouri într-un container unde poţi să simulezi astfel de evenimente nenorocite. Îmi închipui că nu-i prea plăcut, dar trebuie să treci şi printr-o experienţă din asta simulată şi să dea Dumnezeu să nu fie numai simulată', a mai spus primarul Sorin Oprescu.

Consilierii municipali au aprobat, în august, studiul de fezabilitate şi indicatorii tehnico-economici privind forarea a 12 puţuri de apă potabilă de mare adâncime, ca parte integrantă a taberelor de sinistraţi ce vor fi create în incinta unor şcoli, în caz de calamităţi naturale, în baza Protocolului semnat de Primăria Capitalei şi Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti.

Potrivit proiectului, puţurile vor fi forate în incinta a 12 şcoli, câte două în fiecare sector, în vederea asigurării unor surse de apă potabilă independente pentru sinistraţi. Acestea vor fi forate la o adâncime de 170 de metri, echipate cu pompe submersibile şi folosite ca sursă de apă potabilă în taberele de sinistraţi amenajate în incinta sălilor de sport ale şcolilor, dar şi ca sursă de apă potabilă pentru restul populaţiei.

Durata de execuţie a lucrărilor este estimată la trei luni, iar etapele principale sunt realizarea organizării de şantier, execuţia lucrărilor de forare a celor 12 puţuri şi echiparea acestora cu pompe submersibile.

Aproximativ 10.000 de sinistraţi vor putea fi adăpostiţi în cele 12 şcoli din Capitală, spunea, atunci, primarul Sorin Oprescu. Valoarea totală a investiţiei este de 2,3 milioane lei, inclusiv TVA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ