QUINTUS nu crede că fuziunea PDL-PNL e posibilă: Iată care e singura soluţie!

| 01 iul, 2014

Fuziunea PDL-PNL. Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, este de parere ca fuziunea dintre PDL si PNL nu va fi posibila, fiind de preferat o alianta.

Fuziunea PDL-PNL. "Dupa ce in statutul nostru se arata ca nu putem misca din denumire, din traditie, istorie, unitate etc, auzind si parerea domnului Predoiu, ca partidul dansului are istoric si nu poate sa accepte pieirea, am zis ca nu este posibila o asemenea fuziune. O alianta respecta identitatea si prestigiul fiecaruia. Nu pot sa spun ca PDL nu este un partid important", a declarat Mircea Ionescu Quintus, marti, la postul B1 TV.

"Singura solutie pentru ca cele doua partide sa se impreuneze in vedea alegerilor prezidentiale si ale unor viitoare probleme ar fi o alianta", a mai adaugat acesta, dand exemplul Aliantei PSD-UNPR-PC.

Citeşte şi: Marele partid de dreapta a murit din fașă. Punct și de la capăt sau cum vor PNL și PDL să reîncălzească ciorba

Congres PNL. Declaratiile au fost facute in contextul in care dupa Congresul PNL, care a avut loc in acest weekend, au aparut divergente intre liberali si democrat-liberali legate de numele partidului ce va rezulta din fuziunea celor doua formatiuni politice.

Mircea Ionescu Quintus a propus, si congresul a adoptat prin vot, un amendament la statului PNL care prevede ca "Intreaga denumire, identitatea, traditia si unitatea sunt valori imuabile ale Partidului National Liberal". De asemenea, Klaus Iohannis a declarat ca democrat-liberalii ar fi de acord ca viitorul partid sa se numeasca PNL, lucru dezmintit de mai multi lideri PDL, in frunte cu Vasile Blaga.

Citeşte şi: Predoiu, supărat pe PNL: Se impune o resetare în discuţiile cu PNL, respingem orice ton de superioritate

Delegatiile PDL si PNL se intalnesc, marti, de la ora 18:00, pentru reluarea negocierilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ