RADU BANCIU, despre modificarea Codului penal: Există o doză de simpatie pentru borfași

| 31 mar, 08:17

Radu Banciu a vorbit, în ediția de luni, despre propunerea legislativă inițiată de senatorul PSD Șerban Nicolae care vizează o modificare a măsurilor preventive, respectiv arestarea preventivă numai în cazuri cu violență, în opinia sa corupția fiind o faptă care se pedepsește cu închisoarea și nu cu arestul preventiv.

Am spus că numai pentru crimă și viol vor încerca să pretindă că nu miroase bine (...) Tăriceanu a înghițit cât a înghițit, că și de la el pornește această goană de sentimente confuze. Văzând această atitudine, el nu e totalmente pro justiție, și atunci alde Tăriceanu a venit cu gura mare: justiția n-o face CSM-ul și DNA-ul în țara asta. E primul bărbat al țării, nu e al doilea, că la primul dacă bați la ușă tace, e primul bărbat al țării și a vorbit practic în numele societății. România pare să ia o pauză, confundând arestările pe bandă rulantă cu dictatura. Oamenii care mai au o brumă de avere au început să se teamă”, a spus Banciu.

„Pe pensionari nu îi aude nimeni, ăștia vocali, oamenii politici care au tot interesul să oprească această ofensivă a DNA care nu are nimic ilogic în ea. Nu zdrăngănitul mă deranjează, oamenii ăștia nu meritau duși de mânuță și închiși într-un hotel de lux. Din păcate, societatea n-a fost destul de fermă încât să aibă o ură și mai puternică. Dovadă că așa stau lucruri e că tot ce se pregătește în aceste momente e împotriva justiției. Dacă veverițele îi stânjeneau, împotriva lor se luau măsuri. Ei consideră că justiția e altceva. România nu are niciun echivalent în UE. Asta nu înseamnă că suntem frați cu ăia. Spania are cei mai mulți kilometri de autostradă din UE, e grânarul Europei.  Suntem un caz atipic, deci nu putem să avem justiția ălora (...) Există o doză de simpatie pentru borfași. Nu se poate așa ceva. Și dacă li se confiscă averea, anii care i-au trăit în lux nu îi merită”, a continuat jurnalistul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 08:33
gina
oferta de lucru
Dacă vă concentraţi asupra lucrurilor dorite şi ţineţi gândurile departe de ceea ce vă provoacă teamă, scopurile voastre, oricare ar fi ele, se vor materializa în cele din urmă şi vor deveni realitate. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea ”Succesul în viață”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email:[email protected]
31 mar, 08:28
Ioana Popescu
NImic nu e intamplator! Afla numerele tale norocoase la 6/49. Trimite email cu textul INFO la
adresa [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ