Rafael Nadal, mândru nevoie mare: Nu am văzut finala de la Roland Garros, ma antrenam

| 09 iun, 14:59

Aflat la unul din cele mai slabe sezoane din ultima perioada (fara turneu castigat pe zgura in primavara acestui an - eliminat de la Roland Garros in sferturi de Novak Djokovic), Rafael Nadal se pregateste de startul competitiilor pe iarba. Inainte de debutul de la Stuttgart, Nadal a vorbit si despre finala de pe zgura pariziana: "Nu am vazut meciul (n.r. dintre Wawrinka si Dkojovic), ma antrenam in acel moment".

Rafael Nadal s-a impus in turneul de la Buenos Aires (la inceputul anului), iar de atunci nu a mai castigat nimic. Acest lucru cu toate ca a urmat sezonul pe zgura, unul in care Rafa castiga in anii trecuti titlu dupa titlu. Rand pe rand, Nadal a fost invins la Monte Carlo, Barcelona, Madrid, Roma si Roland Garros. In urma acestor rezultate, a ajuns pe locul zece in ierarhia ATP.

Invins de Novak Djokovic in sferturile competitiei, Nadal a inregistrat a doua infrangere din istoria participarilor la Roland Garros. Are 70 de victorii si 9 trofee castigate. Intrebat in legatura cu ultimul act din acest an de la Paris, Nadal a oferit un raspuns care poate i-a surprins pe unii: "Nu am vazut finala, ma antrenam". Declaratia ibericului poate fi usor de interpretat: 1) Rafa nu a dorit sa recunoasca dintr-o oarecare mandrie ca s-ar fi uitat la finala; 2) Nadal a sacrificat vizionarea finalei pentru a se pregati din greu; 3) Chiar nu a vizionat finala fara sa fi avut programat un antrenament (totusi, greu de crezut, stiind cat de atent este la detalii).

Sa debutezi pe iarba este intotdeauna greu, iar eu am resimtit aproape mereu asta. Voi incerca insa sa ma antrenez cat mai bine pana la primul meci. Vreau sa-mi imbunatatesc nivelul de tenis, intensitatea mea pe teren. Daca pot sa fac asta, atunci sunt increzator ca pot sa revin la nivelul meu cel mai bun", a precizat Rafa Nadal.

Numarul zece in ierarhia ATP, Nadal va debuta in turneul de la Stuttgart impotriva invingatorului din partida Marcos Baghdatis vs Lukas Rosol.

Nadal a ales sa participe la Stuttgart tocmai pentru a se prezenta cat mai bine la Wimbledon (al treilea turneu de Grand Slam al anului), competitie unde a avut evolutii oscilante in ultima perioada. 

Rafa s-a impus la Wimbledon in 2008 (dupa o finala memorabila cu Roger Federer) si in 2010 (dupa ce l-a invins pe Tomas Berdych).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ