Rafila: ”Orban și-a dat demisia, și-a asumat eșecul, acum toate lucrurile acestea ca prin minune au dispărut”

| 16 dec, 19:12

Alexandru Rafila, propunerea PSD pentru funcția de premier, a comentat ca fiind "ciudată" luarea în calcul a lui Ludovic Orban ca prim-ministru. Referitor la împărțirea funcțiilor în Parlament, el a atras atenția că "una din trei poziții este ocupată de membrii PSD".

 

"Să vedem nominalizarea pe care o face președintele, o nominalizare trebuie dublată de asigurarea unei majorități parlamentare.
Ce mi se pare destul de ciudat este că Orban și-a dat demisia, și-a asumat eșecul din alegeri și guvernarea șovăielnică din ultimele luni, acum toate lucrurile acestea ca prin minune au dispărut și în momentul de față asistăm la o reîncercare a reluării aceleiași politici care nu a fost agreată de cetățeni. S-a văzut la alegeri. S-a văzut că scorurile obținute de PSD și PNL sunt diferite.
De votul publicului trebuie să țină cont toată lumea atunci când se gândește la guvernare și la împărțirea funcțiilor în Parlament.
Mulți uită că una din trei poziții sunt ocupate de membrii PSD", a spus Rafila.
Declarația vine după ce președintele Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, că așteaptă de la cele trei partide care ar putea forma o coaliție de guvernare, o propunere de premier. Președintele a preferat să nu încline balanța în scandalul din interiorul PNL spunând că l-ar accepta și pe Florin Cîțu și pe Ludovic Orban, dacă sunt susținuți de coaliție.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ