RAFO Onești, din nou în insolvență: Rafinăria a fost preluată de o firmă belgiană

| 07 noi, 14:24

RAFO Onești a reintrat în insolvență, după 5 ani de când ieșise dintr-o procedură de reorganizare care durase nu mai puțin de 7 ani.

Tribunalul Bacău a admis pe 27 octombrie cererea de intrare în insolvență a RAFO și a numit ca administrator judiciar provizoriu Casa de Insolvență Transilvania, scrie profit.ro.

RAFO Onești, deținută de o firmă belgiană din vara acestui an, avea la finele anului trecut datorii totale de peste 312 milioane lei, acumulând, în ultimii 6 ani, pierderi însumate de peste 287 milioane lei, potrivit sursei citate.

Datele de la Registrul Comerțului din Belgia și cele din Monitorul Oficial belgian arată că Result-4-You BVBA este o firmă de consultanță și training, cu capital de 12.000 euro și active de 23.000 euro, care a raportat pe 2015 un profit de... 253 euro.

De anul trecut, administrator al firmei este un anume Iosif Zadi, cu domiciliul în Moscova.

ANAF a instituit, la începutul anului, sechestru pe întreg patrimoniul RAFO Onești, pentru datorii bugetare neachitate. Fostul proprietar, Iacov Goldovski, anunțase intrarea în faliment a companiei, dezmembrarea instalațiilor și vânzarea lor pentru finanțarea activității curente, plata obligațiilor de mediu și întreținerea infrastructurii, în vederea dezvoltării pe terenurile rafinăriei a unei platforme industriale pentru implementarea unor proiecte tehnice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ