Raluca Turcan: Unul din patru copii nu este școlarizat

| 03 iun, 18:06

Unul din patru copii nu beneficiază de un drept constituțional la învățătură, susține vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan.

"Sub pretextul unei alte "reforme" în învățământ, ministrul Câmpeanu urmărea, prin mâna doamnei Andronescu, să facă o nouă Lege a Educației. Proiectul lansat a fost atât de controversat, încât premierul, în căutarea imaginii perfecte, a fost obligat să-l urechească pe ministrul Câmpeanu în ședința de Guvern. În timp ce acest spectacol se derula la Palatul Victoria, în România reală unul din patru copii nu beneficiază de un drept constituțional la învățătură. Unul din patru copii este abandonat de Statul român, de către Guvernul Ponta", potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Datele furnizate de către Institutul Național de Statistică (INS) arată faptul că 27% dintre copiii care ar trebui să frecventeze școala nu sunt cuprinși în sistemul de educație, arată Raluca Turcan.

"700.000 de copii din România nu merg la școală. Este echivalentul a 28.000 de clase a câte 25 de elevi, adică 1.400 de școli medii. Tot INS ne confirmă faptul că aproximativ 19.000 de copii (9%) lipsesc anul acesta de la clasa pregătitoare. Când Ponta spune că toți copiii au smartphone-uri și acces la internet, atunci trebuie să răspundă clar și la întrebarea: unde sunt acești copii ? De ce nu sunt în clasa pregătitoare ?", a adăugat deputatul PNL.

Vicepreședintele PNL afirmă că PSD "nu știe unde sunt acești copii, deoarece a populat inspectoratele cu clientela PSD, avidă de funcții nemeritate și bani obținuți ușor. Nici inspectoratele școlare, nici Ministerul Educației nu au venit cu rapoarte anuale de câțiva ani. Ponta s-a învățat să ascundă sub preș toate problemele".

Raluca Turcan atrage atenția că "700.000 de copii trebuie cuprinși în sistem".

"Dacă nu s-au înscris niciodată la scoală, trebuie identificați și aduși în clasă, iar dacă au abandonat școala trebuie reintegrați prin programul' a doua șansă'. PSD este la putere de mai bine de 3 ani, acum nu mai pot da vina pe nimeni", a mai spus Raluca Turcan.

Deputatul Raluca Turcan a mai afirmat că "lui Victor Ponta îi convine de minune această situație: nu mai trebuie să construiască și să întrețină 1.400 de școli, să plătească salariile profesorilor și alocațiile elevilor! Totul este un calcul meschin pe seama copiilor. PSD, cu bună știință, îngroașă rândurile asistaților social."

Tag-uri: PNL, Raluca Turcan
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
03 iun, 23:40
PETRE
Legea lui Murphy
Pai,decat cu scoala si cu burtica goala,mai bine fara scoala si cu burtica goala !
Asa-i gandirea guvernantilor((copy-paste) ?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ