SECRETELE liberalilor: câte voturi au până acum pentru a răsturna Guvernul

| 03 iun, 22:52

Liberalii si PSRo se bazeaza pe minim 200 de voturi la motiunea de cenzura si spera in sprijinul consistent al celorlalte formatiuni din Opozitie dar si a mai multor parlamentari din coalitia guvernamentala. Liderii celor doua formatiuni s-au reunit, miercuri, la pranz, in biroul senatorului Teodor Atanasiu, pentru a face planul motiunii de cenzura.

"Am discutat cativa pasi strategici. Ne intereseaza foarte mult la motiunea de cenzura ca PSD-ul, UNPR-ul si PLR-ul sa ii lase pe parlamentari sa voteze in sensul in care o sa incercam ca votul sa nu fie controlat pentru ca din discutiile cu multi colegi din PSD, foarte multi doresc sa voteze motiunea dar din pacate exista un control exagerat prin care li se impune sa arate votul si prin tot felul de amenintari incearca sa ii intimideze. Vom incerca sa fie un vot cat mai secret", a declarat liderul deputatilor PSRo, Florentin Gust, pentru stiripesurse.ro, la finalul sedintei.

Teodor Atanasiu, Ludovic Orban, Mircea Geoana, Florentin Gust si alti parlamentari PNL-PSRo au participat la sedinta.

Textul motiunii se refera la votul prin corespondenta si la faptul ca Guvernul nu a organizat alegeri partiale, potrivit legii, in mai multe primarii, colegii de parlamentari si Consilii Judetene.

"In momentul de fata PNL impreuna cu PSRO se bazeaza pe aproximativ 200 de voturi si mai avem discutii foarte bune cu diversi colegi. Din ce-am discutat in ultimele saptamani sunt colegi de la PSD, PLR, chiar si de la UNPR desi controlul este foarte mare acolo care vot sa voteze dar foarte multi nu au inca curajul sa se exprime public. Cand o sa fie votul, speram secret, vor fi niste suprize frumoase", mai spune Gust.

Întrebat cum vor vota UDMR si deputatii din PND si PMP, acesta a spus ca nu poate oferi niciun raspuns in acest moment deoarece pana acum s-a batut palma strict intre PNL si PSRO. Gust a precizat ca tuturor celorlale formatiuni din Parlament le va fi trimis un text al motiunii de cenzura pana vineri.

"Cateodata e mai bine sa para fara sansa si sa aiba sansa", a spus acesta, referitor la faptul ca Puterea nu acorda nicio sansa motiunii de cenzura a PNL.

Pentru ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, este nevoie ca PNL si aliatii sa adune 278 de voturi in Parlament.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ