Ramona Mănescu cere reanalizarea actului normativ privind operarea dronelor

| 13 feb, 2014

Ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a decis să ceară reanalizarea Ordinului privind stabilirea condiţiilor de operare în spaţiul aerian naţional a aeronavelor civile monitorizate fără pilot la bord, informează, joi, ministerul de resort.

Având în vedere numeroasele sesizări primite de la cluburi de aeromodelism şi alţi profesionişti care utilizează aparate de zbor fără pilot, cu greutate mică, în scopuri comerciale (filmări), ministrul Transporturilor a cerut de la experţii şi responsabilii din minister, soluţii la problemele ridicate de aceştia, transmite Agerpres.

În acest sens, subsecretarul de stat Constantin Matei, coordonator pe domeniul aviaţiei, va iniţia o serie de discuţii cu reprezentanţi ai acestor asociaţii, pentru a asculta punctele lor de vedere şi a analiza consecinţele ordinului asupra activităţii de aeromodelism.

În urma acestor întâlniri, vor fi luate măsuri corectoare ce vor fi comunicate public, precizează Ministerul Transporturilor.

"Cred că aeromodelismul este un sport deosebit de nobil, ceea ce presupune o anumită distanţare faţă de reglementarea care vizează dronele ce execută misiuni tehnice. Consider că acest lucru trebuie corectat", a arătat Ramona Mănescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ