RAPORT: Majoritatea românilor îşi petrece vacanţa de Crăciun acasă. Iar 44% alocă o treime din venituri pentru cadouri

| 16 dec, 12:31

Aproape 77% dintre români afirmă că îşi vor petrece Sărbătorile de Crăciun acasă, în timp ce 12% dintre ei vor pleca într-un mini concediu în ţară sau în străinătate, iar 44% precizează că vor aloca o treime din venituri pentru cadourile de sărbători, conform unui studiu.

Coşul de cumpărături pentru Crăciun va presupune un buget similar celui din oricare altă săptămână din an pentru 4 din 10 respondenţi, în timp ce 14% spun că vor cheltui mai puţin decât de obicei, întrucât împart cheltuielile pentru masa de Crăciun cu întreaga familie, conform unui sondaj online desfăşurat la iniţiativa Provident Financial România. Restul se aşteaptă să cheltuiască mai mult faţă de coşul săptămânal obişnuit, cuprinşi de febra sărbătorilor. 

Peste 65% dintre participanţii la sondaj declară că îşi planifică din timp lista de cadouri, coşul de cumpărături şi restul achiziţiilor specifice şi fac tot posibilul să se încadreze în buget, în timp ce 29% spun că vor face cumpărăturile de sărbători sporadic, în funcţie de oportunităţi şi de buget, chiar dacă se aşteaptă să depăşească bugetul disponibil. 43% dintre participanţii la sondaj declară că au pus bani deoparte pentru sărbători, urmând să mai completeze cu venituri obţinute în luna decembrie, dacă este necesar. În acelaşi timp, 13% dintre respondenţi spun că nu economisesc specific pentru această perioadă a anului, dar că vor aloca bugetele necesare din economiile pe care le fac pe parcursul anului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ