Rareş Bogdan, unul din băieţii deştepţi de la ASF

| 13 mar, 2014

În perioada în care la şefia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (actuala ASF) se afla Angela Toncescu, aceasta încasa un salariu uriaş de 29.000 de euro pe lună ! Or, în acea perioadă, Rareş Bogdan nu părea să fie atât de preocupat de aceste salarii “nesimţite”, fiind la adăpostul celor opt contracte pe care firma le primise din partea instituţiei conduse de Toncescu.

Rareş Bogdan are mai nou două mari pasiuni : Ion Cristoiu şi ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară). Pe primul l-a găsit la pubela de gunoi a Realităţii TV, acolo unde foştii săi angajatori de la B1TV, cel mai probabil l-au lăsat. Noua poveste de iubire dintre Ion Cristoiu şi Rareş Bogdan prinde contur în fiecare joi, când realizatorul clujean îi acordă gazetarului politruc mai bine de o oră pentru a dezbate împreună temele importante ale săptămânii.

Este ora în care Rareş Bogdan îi aruncă mingi dezumflate la fileu, pentru ca mai apoi să cadă în admiraţie la vorbele dulci ale invitatului său permanent, intervenind doar pentru a-i adresa, obsesiv, apelativul “maestre”.

Atitudinea lui Rareş Bogdan se schimbă atunci când vine vorba despre ASF. Nervos, pe alocuri isteric şi asumându-şi rolul unui Hercule Poirot fără mustaţă, jurnalistul vorbeşte bombastic despre “caracatiţa ASF”, anunţând de fiecare dată dezvăluiri incendiare, care se dovedesc a fi mai mereu un simplu foc de paie. Dar de ce marile emisiuni realizate de Rareş Bogdan pe subiectul ASF sunt doar apă de ploaie, învârtindu-se de fiecare dată în jurul cozii ?

Răspunsul a venit mai repede decât poate am fi crezut, atunci când Grupul de Investigaţii Politice (GIP) a relevat faptul că firma lui Rareş Bogdan a primit 308.708 euro de la Autoritatea de Supraveghere Financiară. Hoţii strigă şi de această dată “hoţii!”, Rareş Bogdan dovedindu-se a fi unul dintre tentaculele caracatiţei despre care vorbeşte cu atât de multă pasiune.

“Pe o piaţă a asigurărilor de 25 de miliarde de euro, o mână de băieţi deştepţi fac reguli care determină Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană să suspecteze România de o boală grea: corupţia incurabilă”, afirma ipocrit Rareş Bogdan pe 12 februarie.

Ipocrit pentru că firma sa, Trend Communication SRL, a primit în 2007 şi 2008 de la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (actuala Autoritatea de Supraveghere Financiară – ASF) opt contracte în valoare totală de 308.708,65 euro. După cum arată cei de la GIP, contractele au fost acordate fără licitaţie ca urmare a unor proceduri de „solicitare de oferte”. Se pare că obiectul acestor contracte a fost reprezentat de organizarea de întâlniri între reprezentanţii Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor şi reprezentanţi ai pieţei de asigurări, ai administraţiei publice locale şi mass media.

Jocul perfid intrepretat de Rareş Bogdan este relevat poate şi mai bine de dubla măsură pe care acesta o aplică atunci când vine vorba de salariile celor de la ASF. „Câtă nesimţire încape în unii oameni? Cât de lacomi şi sfidători pot fi cei de la ASF, un organism inventat cu puteri uriaşe şi salarii şi prime pur şi simplu NESIMŢITE!”, spune Rareş Bogdan, referindu-se la veniturile de 14.000 de euro încasate lunar de actualii şefi ai ASF.

Curios lucru, în perioada în care la şefia Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (actuala ASF) se afla Angela Toncescu, aceasta încasa un salariu uriaş de 29.000 de euro pe lună ! Or, în acea perioadă, Rareş Bogdan nu părea să fie atât de preocupat de aceste salarii “nesimţite”, fiind la adăpostul celor opt contracte pe care firma le primise din partea instituţiei conduse de Toncescu.

Numele emisiunii pe care Rareş Bogdan o moderează, “Jocuri de putere”, pare a fi astfel inspirat din activitatea de zi cu zi a jurnalistului. Or, în aceste condiţii, cum să nu fi în stare să iubeşti România, în fiecare zi ?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
Horia Nabot
Pupincurismul, mai longeviv decât comunismul
Gazetarul Cristoiu, a schimbat la președinți, mai des decât unii - pasta de dinți și flerul l-a ajutat mai mereu... să țină partea unui Leu-Paraleu.
14 mar, 2014
Horia Nabot
Pupincurismul, mai longeviv decât comunismul
Gazetarul Cristoiu, a schimbat la președinți, mai des decât unii - pasta de dinți și flerul l-a ajutat mai mereu... să țină partea unui Leu-Paraleu.
13 mar, 2014
cantautor
din putul gandirii lui Andrei din Plop
Adrian Năstase - un posibil prezidențiabil al PSD?
Andrei Pop


18 Aprilie 2013, 13:06
Năstase poate reprezenta în orice moment candidatul ideal pentru alegerile prezidențiale, având toate caracteristicile necesare acestei funcții: un bun diplomat, experiență profesională la cel mai înalt nivel.
si a uitat sa adauge:si o condamnare la activ
intre timp,a venit si a doua...
nu-i nimic,devine si mai calificat
13 mar, 2014
goPonta4President
oare sotia lui Socol-consilier al lui Ponta,iubeste si dansa,la fel de mult Romania?
cred ca da:
Aura Socol este sotia lui Cristian Socol, consilier al premierului Victor Ponta. Doamna Socol incaseaza 2.460 euro pe luna de la ASF, potrivit listei prezentate la postul B1TV.
Dl Socol da lectii de economie la Obiectiv…si ia leafa din trei parti...bugetare

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ