Rareş Bogdan atrage o amendă de 20.000 de lei pentru Realitatea TV

| 13 mar, 2014

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, în şedinţa de joi, să amendeze cu 20.000 de lei emisiunea "Jocuri de putere" difuzată pe 3 şi 10 martie, în care au fost făcute afirmaţii care au discriminat etnia maghiară, potrivit majorităţii membrilor CNA.

Sancţiunea a fost aplicată la propunerea membrului CNA Monica Gubernat, cu şase voturi "pentru" (Lorand Turos, Monica Gubernat, Viorel-Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu şi Cristina Trepcea) şi două "împotrivă" (Florin Gabrea şi Valentin Jucan), conform Mediafax.

"Continua presiunile asupra mea, azi CNA-ul mi-a facut cadou o amenda de 200 de milioane de lei pentru .....nu o sa va vina sa credeti ca este in Romania si nu in Coreea de Nord, China, Belarus, Rusia sau Cuba..... "delict de opinie"!", a postat pe pagina personală realizatorul de televiziune.

Amenda a fost aplicată pentru încălcarea articolului 40 din Legea audiovizualului, potrivit căruia "Este interzisă difuzarea de programe care conţin orice formă de incitare la ură pe considerente de rasă, religie, naţionalitate, sex sau orientare sexuală", a articolului 70 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia "În cadrul programelor de ştiri şi dezbateri care abordează probleme de interes public privind minorităţile etnice, religioase sau sexuale se va prezenta şi un punct de vedere al acestora", dar şi a articolului 66, alineatul 1, litera a din Cod - "(1) În programele de ştiri şi dezbateri informarea în probleme de interes public, de natură politică, economică, socială sau culturală, trebuie să respecte următoarele principii: a) asigurarea imparţialităţii, echilibrului şi favorizarea liberei formări a opiniilor, prin prezentarea principalelor puncte de vedere aflate în opoziţie, în perioada în care problemele sunt în dezbatere publică".

Potrivit CNA, în ediţia din 3 martie a emisiunii "Jocuri de putere", moderatorul Rareş Bogdan a salutat telespectatorii în limba maghiară, apoi a spus: "În curând, o limbă obligatorie în toate localităţile din Transilvania (...) Astăzi, Victor Ponta s-a pus în genunchi. De ce? Nu pentru binele populaţiei - surori, frate, ce doriţi, asociată, ce doriţi dumneavoastră". Rareş Bogdan a mai spus în introducerea sa că populaţia maghiară are aceleaşi probleme ca şi majoritarii români, economice şi sociale. Rareş Bogdan a adăugat: "Felicit pe domnul Kelemen Hunor, îl felicit pe domnul Marko Bella, cu sinceritate, îl felicit pe domnul Verestoy Atilla, îl felicit pe domnul Borbely Laszlo pentru că a reuşit să mai îngenuncheze un tânăr aspirant la poziţia de trădător a intereselor a 7,4 milioane de cetăţeni care au crezut că Victor Ponta poate fi viitorul unei naţii". Între titlurile afişate pe ecran se număra "Ponta în genunchi".



loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mar, 2014
Horia Nabot
Adevărul mereu supără - conducătorul...
Pe manifestanții ungurii extremiști, nu-i amendează guvernul cu UDM-riști ...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ