RARINCA, femeia care a stat șase luni în închisoare și apoi a fost achitată, amenință cu dezvăluiri despre LIVIA STANCIU

| 31 mai, 12:43

Mariana Rarinca, femeia cercetată că a şatajat-o pe șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, şi apoi achitată de instanţă deşi a stat 6 luni în arest, amenință cu dezvăluiri despre șefa ÎCCJ.

Femeia a mai povestit şi că şefa Instanţei SUpreme i-a spus în urmă cu doi ani că îl invidiază pe Adrian Năstase pentru că a făcut avere.

Mariana Rarinca, femeia acuzată că a şantajat-o pe Livia Stanciu, susţine că şefa Înaltei Curţi i-a spus în 2013 că este deranjată de averile mari pe care le au inculpaţii cercetaţi în marile dosarele din justiţie.

"Am scris în închisoare tot ce ştiu. Am scris şi ţin la loc sigur. Nu ştiu dacă ar trimite-o la penitenciar, dar sigur i-ar afecta imaginea de munte de moralitate. Mă gândesc la primire de foloase necuvenite, în familie. Era foarte suparată că Adrian Nastase a ajuns să facă avere şi dumneai nu mai poate să îşi acopere datoriile. Sunt convinsă că SRI-ul înregistrează aceste discuţii ambientale", a spus Rarinca.

DNA a contestat decizia Curţii de Apel de achitare a femeii, asta după ce Rarinca a stat 6 luni în arest preventiv arest. Procurorii anticorupţie susţin că judecătoarea Risantea Găgescu, cea care a făcut parte din completul de judecată ar fi incompatibilă. Ba mai mult, magistratul care a decis achitarea lui Rarinca a picat în 2013 la concursul de admitere pentru un post de judecător la Curtea Supremă, asta după ce a fost audiată chiar de Livia Stanciu, şefa Înalştei Curţi.

În plus, în solicitarea DNA se mai arată că judecătoarea Găgescu s-ar fi antepronunţat, în sensul în care a pus în discuţie o cerere de schimbare a încadrării juridice din şantaj în hărţuire, fără a cere opinia părţii vătămate.
Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada august- septembrie 2013 - 3 iunie 2014, Mariana Rarinca a ameninţat-o pe Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu darea în vileag a unor fapte imaginare, compromiţătoare pentru aceasta şi soţul ei.

Cazul Marianei Rarinca a intrat şi în atenţia Senatului. 4 parlamentari, printre care şi Călin Popescu Tăriceanu, au transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis, în care au cerut demisiile şefelor de la ÎCCJ şi DNA. Şeful statului i-a raspuns tot printr-o scrisoare preşedintelui Senatului, în care a transmis că nu e de competenţa sa demiterea şefelor ÎCCJ şi DNA şi că demisia este un act de voinţă unilateral.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ