Rata șomajului a scăzut la 6,5%

| 07 ian, 13:27

Rata șomajului în formă ajustată sezonier a fost estimată la 6,5% în noiembrie 2014, în scădere cu 0,2 puncte procentuale față de luna anterioară și cu 0,6 puncte procentuale față de nivelul înregistrat în noiembrie 2013, potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică.

Numărul șomerilor (în vârstă de 15-74 ani), estimat pentru luna noiembrie 2014, este de 617.000 persoane, în scădere față de luna precedentă (620.000 persoane), cât și față de aceeași lună din anul precedent (651.000 persoane).

Pe sexe, rata șomajului pentru bărbați o depășește cu 1,1 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 7% în cazul persoanelor de sex masculin și 5,9% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata șomajului a fost estimată la 5,2% pentru luna noiembrie 2014 (5,6% în cazul bărbaților și 4,7% în cel al femeilor). Numărul șomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 73,7% din numărul total al șomerilor estimat pentru luna noiembrie 2014.

Datele INS se referă la șomajul calculat conform conform definiției internaționale a Biroului Internațional al Muncii (BIM). Șomerii, conform definiției BIM, sunt persoanele în vârstă de 15-74 ani care îndeplinesc simultan următoarele trei condiții: nu au un loc de muncă, sunt disponibile să înceapă lucrul în următoarele două săptămâni, s-au aflat în căutare activă a unui loc de muncă, oricând în decursul ultimelor patru săptămâni.

Rata șomajului reprezintă ponderea șomerilor în populația activă, care cuprinde toate persoanele care furnizează forța de muncă disponibilă pentru producția de bunuri și servicii în timpul perioadei de referință, incluzând populația ocupată și șomerii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 ian, 15:22
Crisan Cristea
Zbarca Doamne ...!
Bai frati guvernanti , sau ce sunteti , ne mai aburiti mult cu rata somajului ?! Probabil ca voi luati in calcul , decat pe cei care sunt inregistrati , ca someri la fortele de munca , dar pe cei care nu au de munca ,nici ajutor de somaj si nici macar ajutor social , care traiesc din pensia amarata a parintilor , nu-i mai punem la socoteala ?! Va spun eu statistica , la un bloc cu 40 de apartamente , locuiesc minim sase copii , cu varste cuprinse intre 23 si 35 de ani , care nu numai ca nu au servici , dar nu au nici sperante sa-si gaseasca . Asa ca lasati vrajala , cu rata somajului , ca nu mai tine , puneti mana si munciti pentru tara , nu pentru gasti si creati locuri de munca , ca daca se vrea , se poate gasii de munca si in tara noastra , dar nu se vrea , ca sa facem fericite alte teri din UE si noi sa devenim din producatori in consumatori . De ce sa producem , spre exemplu , legume si fructe , autohtone , bune si gustoase , cand putem sa mportam , marfa adusa din UE , trecuta prin vama , ca gasca prin apa ?! De ce sa traiasca bine , populatia tarii si sa nu traiasca decat cativa ?! Dar aveti grije , ca oasele sau facut cam tari si s-ar putea sa va rupeti dintii !

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ